WhatsApp a fost amendată cu 225 de milioane de euro de autoritățile din Irlanda

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

WhatsApp a fost amendată cu 225 de milioane de euro de autoritățile din Irlanda, pentru că nu și-a informat corect utilizatorii europeni despre colectarea datelor personale și împărțirea lor cu Facebook, în 2018.

Tehnologie 02 Septembrie 2021 / 18:00 2722 accesări

Reprezentanții WhatsApp consideră că amenda primită este ”disproporționată” și anunță că vor face apel în instanță:”Ne-am angajat să oferim un serviciu sigur și privat. Am lucrat foarte mult pentru a ne asigura că informațiile furnizate de noi sunt transparente și ușor de înțeles și vom continua să facem asta”.

Facebook și companiile asociate (WhatsApp, Instagram etc.) și-au înregistrat activitățile din Europa în capitala Irlandei, astfel că autoritatea irlandeză pentru protecția datelor (DPC) reprezintă pentru grupul condus de Mark Zuckerberg cea mai importantă autoritate de reglementare în acest sens de pe continent. De altfel, aceasta este a doua cea mai mare amendă dată în UE, în domeniul protecției datelor personale.

În trecut, DPC a fost criticată de alte omologii din alte țări europene pentru procesul ”greoi” de sancționare și pentru penalitățile prea mici. La propunerea agențiilor de profil din opt state membre UE, amenda inițială propusă de DPC a fost majorată de Consiliul European pentru Protecția Datelor.

Sursă: Biziday

Taguri articol


12