Yeray Alvarez, fotbalist la Athletic Bilbao, a fost diagnosticat cu cancer

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Yeray Alvarez, fotbalist la Athletic Bilbao, a fost diagnosticat cu cancer

Sport 24 Decembrie 2016 / 10:00 850 accesări

Fundașul echipei spaniole Athletic Bilbao, Yeray Alvarez, în vârstă de 21 de ani, a fost diagnosticat cu cancer testicular, au confirmat, vineri, oficialii clubului basc, potrivit Goal. Yeray Alvarez va fi supus unei intervenții chirurgicale săptămâna viitoare.

Președintele echipei Athletic Bilbao, Josu Urrutia, precum și directorul departamentului medical al clubului, Jotxean Lekue, au organizat vineri o conferință de presă, la cererea jucătorului, în care au confirmat diagnosticul.

"Jucătorul este liniștit și dă dovadă de maturitate, nu doar pe teren, ci și în afara lui. E optimist. Suntem cu toții alături de el", a afirmat medicul.

Din momentul în care informația a fost făcută publică, fotbalistul a primit mai multe mesaje susținere pe rețelele de socializare. "Nu ești singur, Yeray Alvarez. Trimite mesajul tău de susținere folosind hashtag-ul #eutsiYeray, așa îi putem transmite toate urările noastre", au postat cei de la Athletic pe pagina de Twitter a clubului.

Cazul lui Yeray Alvarez nu este singular. De-a lungul timpului, mai mulți sportivi au fost diagnosticați cu cancer testicular, printre care și fotbalistul argentinian Jonas Gutierrez, care a învins boala ulterior, iar în 2015 a revenit pe teren.

Alvarez a jucat 17 meciuri pentru Athletic Bilbao, în acest sezon — 10 în campionatul Spaniei, șase în Europa League și unul în Cupa Regelui.

Taguri articol


12