Zeci de amenzi aplicate de polițiștii constănțeni în cadrul acțiunii "Blocada"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii constănțeni în cadrul acțiunii "Blocada"

Eveniment 03 Decembrie 2023 / 20:43 651 accesări
Foto: IPJ Constanța

Foto: IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secțiile 2 și 4 Poliție, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, au derulat activități în cadrul Acțiunii ”Blocada”.

Acțiunea, desfășurată în noaptea de 2 spre 3 decembrie, a avut drept scop prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a consumului și traficului de droguri sau alte substanțe interzise, precum și verificarea modului în care agenții economici respectă prevederile Legii 333/2003, privind privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate aproximativ 90 de persoane, au fost verificate 11 vehicule și 29 de locații publice, printre care baruri, săli de jocuri de noroc și parcări ale unor centre comerciale.

Totodată, au fost efectuate activități de control la 12 agenți de pază și 21 de sisteme de securitate.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 5 la Legea 333/2003, privind privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, și 2 la H.C.L. 77/2021.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 12.000 de lei.

Totodată, acțiunea a avut și o componentă preventivă.

Astfel, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.

La acțiune au participat și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.Ştiri recomandate

12