Zeci de amenzi aplicate la Constanța, în cadrul acțiunii "Blocada"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de amenzi aplicate la Constanța, în cadrul acțiunii "Blocada"

Eveniment 25 Noiembrie 2023 / 12:13 916 accesări
Foto: IPJ Constanța

Foto: IPJ Constanța

Vineri, 24 noiembrie, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Constanța și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au desfășurat activități, în sistem integrat, în cadrul acțiunii ”Blocada”.

Acțiunea s-a desfășurat în comunele Cumpăna și Valu lui Traian și a avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 70 de persoane și au fost verificate 60 de vehicule și 4 săli de jocuri de noroc.

De asemenea, 8 conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, și 4 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 4.000 de lei.

De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Totodată, acțiunea a avut și o componentă preventivă.

Astfel, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023, potrivit cărora nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.Ştiri recomandate

12