Zeci de cazuri nou confirmate de rujeolă, raportate în ultima săptămână

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de cazuri nou confirmate de rujeolă, raportate în ultima săptămână

Sănătate 23 Februarie 2019 / 18:54 886 accesări

Alte 58 de cazuri nou confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, în Bucureşti şi în nouă judeţe. Cele mai multe dintre acestea au fost în Bihor - 25. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 15.915, din care 61 de decese. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 22 februarie este 15.915, din care 61 de decese. Astfel, în perioada 18- 22 februarie au fost raportate încă 58 de cazuri nou confirmate, în 9 judeţe şi în municipiul Bucureşti. În Bihor au fost raportate 25 de cazuri, în Buzău - nouă, în Prahova - şapte, în Bucureşti şi Teleorman - câte patru, în Mehedinţi şi Vrancea - câte trei, iar în Bacău, Brăila şi Dolj - câte un caz.

Ce este RUJEOLA (pojarul)

Rujeola (Pojarul) este cea mai frecventa dintre bolile copilariei. Este o infectie respiratorie, extrem de contagioasa, provocata de un virus. Declansarea bolii determina o eruptie cutanata raspandita pe tot corpul si simptome asemanatoare gripei, inclusiv febra mare, tuse, secretii nazale si oculare.

Fiind provocata de un virus, simptomele dispar de la sine, fara tratament medical, odata ce virusul iese din organism.

Dar, in timp ce copilul dumneavoastra este bolnav, este important sa va asigurati ca bea suficiente lichide si se odihneste destul, sa nu raspandeasca infectia altor persoane.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Taguri articol


12