Zeci de copii, ucişi în cursul manifestaţiilor din Fâşia Gaza

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de copii, ucişi în cursul manifestaţiilor din Fâşia Gaza

Externe 28 Martie 2019 / 16:30 639 accesări

În jur de 40 de copii au fost ucişi în ultimul an în cursul manifestaţiilor desfăşurate în Fâşia Gaza, de-a lungul frontierei cu Israel, şi care au prilejuit ciocniri sângeroase cu armata israeliană, a comunicat joi UNICEF, cu două zile înainte de împlinirea unui an de la debutul mobilizării palestiniene denumite „Marele Marş al Întoarcerii”, transmite AFP.

Manifestanţii palestinieni protestează în fiecare zi de vineri împotriva blocadei israeliene şi pentru revenirea refugiaţilor palestinieni alungaţi sau care şi-au părăsit pământurile după crearea statului Israel în 1948. „În cursul ultimelor 12 luni, în jur de 40 de copii au fost ucişi în aceste manifestaţii”, a subliniatGeert Cappelaere, director regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, într-un comunicat difuzat de agenţia Naţiunilor Unite. „Potrivit autorităţilor, aproape alţi 3.000 au fost spitalizaţi din cauza rănilor, dintre care multe au rezultat în invaliditate pe viaţă. UNICEF îşi reafirmă indignarea în faţa numărului foarte mare de copii ucişi sau răniţi. Le reamintim tuturor părţilor responsabilitatea de a da prioritate întotdeauna protejării vieţii umane, sănătăţii şi bunăstării copiilor”, a adăugat directorul regional al UNICEF.

Cel puţin 258 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene începând din 30 martie 2018, cei mai mulţi în manifestaţiile de-a lungul frontierei, restul în lovituri israeliene ca represalii la acte de agresiune venite din Fâşia Gaza. Doi soldaţi israelieni au fost ucişi în acelaşi interval.

Taguri articol


12