Zeci de gospodării au fost inundate în Alba în urma unei furtuni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de gospodării au fost inundate în Alba în urma unei furtuni

17 August 2016 / 23:15 406 accesări

Aproximativ 20 de gospodării din municipiul Blaj, județul Alba, au fost inundate, miercuri seara, iar o bucată din termoizolația unui bloc din Alba Iulia s-a desprins și a căzut pe trotuar, în urma unei furtuni, județul aflându-se sub o atenționare de cod portocaliu de furtuni și precipitații.

Pompierii ISU Alba au intervenit, miercuri seara, în municipiul Blaj, pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, pivnițe, curți și subsoluri, în urma unei ruperi de nori.

"Problema este că a plouat foarte mult, într-un timp scurt. Canalizarea nu au făcut față și apa a intrat în curțile oamenilor. Acum s-a oprit ploaia și apele s-au mai retras din unele gospodării de unde s-au făcut solicitările. Au fost inundate aproximativ 20 de gospodării, iar noi intervenim cu două autospeciale și două motopompe. Cei de la Serviciul Voluntar probabil că intervin cu motopompe transportabile", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu.

Tot miercuri, dar la Alba Iulia, vântul puternic a desprins o bucată din polistirenul cu care erau izolate termic ultimele etaje ale unui bloc, polițiștii locali delimitând, ulterior, zona considerată periculoasă pentru trecători.

"Incidentul s-a produs pe strada Gladiolelor din cartierul Cetate. Inițial, polițiștii locali le-au transmis oamenilor să nu mai parcheze, i-au atenționat pe trecători să evite zona, iar apoi s-au lipit benzi pentru a delimita perimetrul. Firma de salubrizare a curățat zona, iar colegii vor verifica permanent zona”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Alba Iulia.

Mai multe localități din județul Alba s-au aflat, miercuri, sub avertizare cod portocaliu, fenomenele vizate fiind descărcări electrice, vânt puternic cu aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii și ploi.

Taguri articol


12