Zeci de tone de roșii retrase de la comercializare de ANSVSA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de tone de roșii retrase de la comercializare de ANSVSA

25 Februarie 2016 / 14:41 595 accesări

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a retras de la comercializare 20 de tone de roşii din import, deoarece prezentau reziduuri de pesticide peste limitele admise, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii autorităţii.

În perioada 1 ianuarie - 23 februarie, inspectorii ANSVSA au controlat 1.441 de transporturi de produse de origine nonanimală, care au ca risc asociat prezenţa de reziduuri de pesticide şi au prelevat, pentru determinări de laborator, un număr de 505 probe.

Verificările au fost realizate în posturile de inspecţie la frontieră şi punctele finale de import şi au vizat determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import.

Pentru cele 505 probe prelevate şi transmise pentru analiză, au fost eliberate buletine pentru număr de 440, restul aflându-se în curs de finalizare a determinărilor de laborator. Dintre cele 440 de probe analizate, o singură probă a prezentat depăşirea limitei maxime admise pentru reziduuri de pesticide, restul probelor analizate au avut rezultate conforme.

Rezultatul neconform s-a înregistrat la tomate provenite din Iordania, iar lotul respectiv a fost distrus.

Potrivit reprezentanţilor ANSVSA, din Iordania au fost importate 20 de tone de roşii, 19,5 tone fiind găsite în depozit, iar diferenţa de 800 de kilograme a fost retrasă din comerț.

Taguri articol


12