Zi de foc pentru salvamontişti: peste o sută de persoane salvate în ultimele 24 de ore

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zi de foc pentru salvamontişti: peste o sută de persoane salvate în ultimele 24 de ore

Eveniment 18 Februarie 2024 / 09:07 528 accesări

Salvatorii montani au fost solicitaţi să intervină în ultimele 24 de ore la peste 100 de cazuri, 46 de persoane ajungând la spital.

''O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 111 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor'', scrie pe pagina deFacebooka Salvamont.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 108 persoane. Dintre acestea, 46 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital, una a fost predată elicopterului SMURD pentru transport la spital și una a fost predată serviciului IML.

S-au primit și 69 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană și despre domeniile schiabile.

Salvamont România vă îndeamnă la prudenta și responsabilitate în derularea activităților montane și vă invită să le fiți alături în campania de reducere a numărului de accidente montane.
Ştiri recomandate

12