Ziua Porților Deschise în porturile fluviale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ziua Porților Deschise în porturile fluviale

Social 14 August 2016 / 10:52 516 accesări

Statul Major al Forțelor Navale (SMFN) organizează, duminică, Ziua Porților Deschise în porturile fluviale Brăila și Tulcea, eveniment ce precede Ziua Marinei Române, sărbătoare națională celebrată fără întrerupere de 114 ani.

Potrivit unui comunicat de presă al SMFN, Marina Militară în colaborare cu administrațiile locale și Autoritatea Navală Română organizează în porturile Brăila și Tulcea, până la ora 14,00, ateliere interactive, expoziție de tehnică și armament, concerte de fanfară și spectacole în aer liber, concursuri cu tematică maritimă și tururi pentru vizitarea navelor militare fluviale.

La Brăila, navele militare fluviale vor fi acostate în zona esplanadei Dunării, până la ora 13,00, iar la Tulcea, vizitatorii sunt așteptați în Portul Militar de la ora 10,00 la 14,00.

Tot duminică, în garnizoanele de marină au fost programate ceremonii militare și religioase cu depuneri de coroane de flori, în memoria eroilor marinari, în Municipiul Constanța, la Monumentul Crucea Marinarilor și la Mangalia, la Monumentul Marinarului Erou, iar în orașele Cernavodă și Bicaz vor fi lansate pe apă tradiționalele ancore de flori și vor fi expoziții de pictură cu tematică marină și jocuri.12