Ziua Profesorului Turc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ziua Profesorului Turc
Educație 25 Noiembrie 2019 / 16:13 1179 accesări 1 comentariu

Uniunea Democrată Turcă din România a marcat Ziua Profesorului Turc cu două zile în avans, vineri, 22 noiembrie la Constanța. Evenimentul a fost organizat de comisia de învățământ a UDTR și a reunit profesori care predau limba turcă și religia islamică dar și reprezentanți ai unor instituții publice și directori de școli care, prin activitatea lor, au sprijinit și promovat studiul limbii turce. Profesorii de limba turcă au fost sărbătoriţi în acest an în prezența președintelui UDTR, ing. Fedbi Osman, și a deputatului Iusein Ibram.

Preşedintele UDTR, Fedbi Osman, a declarat cu acest prilej: „limba maternă este cea mai importantă valoare identitară a etnicilor turci şi un rol esenţial în însuşirea acesteia de către cei mai tineri membri ai comunităţii, începând de la clasa pregătitoare şi până la nivel liceal, revine profesorilor care o predau în şcoli. Este important ca aceasta să fie predată după manuale avizate de Ministerului Educaţiei Naţionale, conform programei şi metodologiei aflate în vigoare. Vă felicit pentru efortul pe care îl depuneţi la catedră, pentru profesionalismul de care daţi dovadă şi vă asigur că UDTR vă va sprijini ori de câte ori va fi nevoie!”

La eveniment au mai luat parte: subprefectul județului Constanța, Șenol Ali, decanul Facultății de Litere UOC, conf. univ. dr. Cristina Tamaș și inspectorul școlar din cadrul ISJ Constanța, prof. Icbal Anefi. Profesorii au fost felicitați pentru munca depusă în procesul de predare a limbii turce și de consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Sulhi Turan. Participanții la eveniment au primit din partea UDTR plachete aniversare, diplome și cadouri. Evenimentul a fost coordonat de președinta comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet.

Ziua Profesorului Turc se sărbătorește anual în Republica Turcia la data de 24 noiembrie din anul 1981, ca semn de respect şi preţuire pentru cadrele didactice.

Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.144 secunde