Zozulya ar putea fi legitimat la un al patrulea club în acest sezon

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internațional

Zozulya ar putea fi legitimat la un al patrulea club în acest sezon

Sport 02 Martie 2017 / 18:27 399 accesări
O echipă din MLS ar putea fi salvarea pentru Roman Zozulya

O echipă din MLS ar putea fi salvarea pentru Roman Zozulya

FIFA îi va permite atacantului ucrainean Roman Zozulya să se legitimeze la un al patrulea club în acest sezon, iar fotbalistul ar putea ajunge în campionatul nord-american, Major League Soccer (MLS). FIFA era de acord şi cu revenirea lui Zozulya la Dnepr Dnepropetrovsk, însă clubul ucrainean nu poate efectua transferuri, fiind sancţionat de UEFA pentru probleme financiare. El a mai fost legitimat în actualul sezon la Betis Sevilla şi Rayo Vallecano.

FIFA autorizase revenirea lui Zozulya la Dnepr, adică una dintre cele trei echipe la care a fost legitimat în acest sezon, pe lângă Betis şi Rayo Vallecano, evitând astfel încălcarea regulii prin care un jucător nu poate trece pe la mai mult de trei grupări în acelaşi sezon. El nu mai poate evolua pentru Betis, deoarece în Spania perioada de transferuri s-a încheiat, însă putea merge în Ucraina, unde încă se mai pot face transferuri. Însă Dnepr este sancţionată de UEFA din motive financiare, astfel că nu poate transfera şi este suspendată un an din Cupele Europene.

Reamintim că, la începutul lunii februarie, Zozulya a fost împrumutat de la Betis la Rayo Vallecano, în liga a doua, echipa unde joacă și Răzvan Raţ, dar suporterii madrileni i-au refuzat prezenţa, acuzându-l de afiliere la organizaţii naziste. Fotbalistul ucrainean nu a putut să se antreneze după ce mai mulți fani de la Rayo au protestat şi au afişat bannere pe care scria: „Vallecas nu este loc pentru neo-nazişti”. Jucătorul în vârstă de 27 de ani a afirmat că nu susţine şi nu este membru al vreunui grup neo-nazist, dar a recunoscut că are o colaborare cu armata ucraineană „pentru a-şi apăra ţara”. După incidentul cu fanii lui Rayo, Roman Zozulya a revenit la antrenamentele echipei Betis Sevilla, unde joacă din iulie 2016, când s-a transferat de la Dnepr.

Citește și:

FIFA permite revenirea lui Zozulya la Dnepr, dar ucrainenii au interdicție la transferuri!

Fotbalistul ucrainean Roman Zozulya este acuzat de apartenență la o grupare nazistă!12