Atacatorul din Paris era cecen și a fost membru ISIS

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Atacatorul din Paris era cecen și a fost membru ISIS

Externe 13 Mai 2018 / 11:25 677 accesări

Un tânăr a ucis sâmbătă un trecător şi a rănit alte patru persoane în Paris, anunţă presa franceză. Înainte de a fi împuşcat de poliţiştii, atacatorul a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare), potrivit martorilor, a anunţat procurorul Parisului, François Molins, care a sesizat secţia antiteroristă a parchetului, relatează AFP. Atacul de la Paris a fost revendicat de organizaţia Stat Islamic.

Atacatorul din Paris s-a născut în Cecenia în 1997, iar părinții lui au fost reținuți pentru interogatoriu în cadrul anchetei privind crimele, au declarat duminică autoritățile franceze.

Un oficial de justiție a declarat că atacatorul are naționalitate franceză, dar s-a născut în republica rusă Cecenia, unde extremismul islamic durează de mult timp. Sursa nu a fost autorizată să declare numele persoanei.

Atacatorul a fost ucis de poliție după ce a înjunghiat mortal un bărbat de 29 de ani și a rănit alte patru persoane într-un cartier aglomerat din Paris, lângă Opera Garnier, sâmbătă seara.

Ministrul de Interne al Franței, Gerard Collomb, organizează o întâlnire specială de securitate duminică pentru a discuta despre atac, care a fost revendicat de grupul islamic de stat și este investigat de autoritățile antiteroriste.

Collomb a spus că autoritățile depun eforturi pentru a găsi încă o persoană care l-ar fi ajutat pe atacator.

Citește și:

MOMENTE DE GROAZĂ ȘI PANICĂ! Atac la Paris! Mai mulți morți și răniți

Taguri articol
CeceniaParisAtacatorCuțitISISTerorist


12