Călătoriile spre Marte ar putea dura, în viitor, doar trei zile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Călătoriile spre Marte ar putea dura, în viitor, doar trei zile

Ştiință 24 Februarie 2016 / 20:13 872 accesări

Specialistul NASA Philip Lubin a început să lucreze la proiectarea unui vehicul care îi va putea transporta pe astronauți spre Marte în doar trei zile, pe baza unui sistem denumit The Impossible EM Drive. Principala problemă cu care se confruntă cercetătorii din domeniul aerospaţial, când vine vorba de explorarea unor noi zone din Univers, este cea a vitezei reduse cu care se pot deplasa navetele cosmice. Philip Lubin susţine că poate rezolva această problemă.

În momentul de faţă, navetele spaţiale sunt alimentate cu combustibil lichid. Acest sistem nu numai că face ca vehiculul să fie mai greu, ci este și mai ineficient în comparaţie cu cel care foloseşte acceleraţia electromagnetică pentru a fi pus în funcţiune. Acceleraţia electromagnetică este limitată doar de viteza luminii, în timp ce motoarele funcţionabile cu substanţe lichide sunt limitate la reacţiile chimice care au loc între acestea, a declarat Philip Lubin. Sistemul inventat de cercetătorul american a fost denumit The Impossible EM Drive şi a stârnit atenţia lumii ştiinţifice, pentru faptul că foloseşte acceleraţia electromagnetică pentru a fi pus în funcţiune. Specialiştii NASA susţin că nu îşi pot da seama cum funcţionează dispozitivul şi nici nu pot dovedi, deocamdată, dacă el este rezultatul unui experiment eşuat, relatează ”Descoperă”. Lubin susţine că poate folosi propulsia cu protoni pentru a transporta astronauţi pe Marte. În momentul de faţă, această metodă se află doar la stadiul de teorie, nefiind testată nici măcar în laborator. Cu toate acestea, cercetătorul american este de părere că există posibilitatea folosirii particulelor de lumină, pentru a pune în mişcare vehiculele spaţiale.

Conform calculelor realizate de Philip Lubin şi de echipa sa de cercetare, cu ajutorul propulsiei cu protoni, o navetă spaţială cu o greutate de circa 100 de kilograme ar putea ajunge pe Marte în doar trei zile. În cazul în care se va dori punerea în funcţiune a unui vehicul mai greu, cum este, de exemplu, SLS, racheta care îi va transporta pe primii astronauţi spre Marte, timpul de călătorie se va mări considerabil, poate chiar şi cu câteva săptămâni, citează ”Descoperă”.

Citește și:

Astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională le e dor de viața de pe Terra

Trei suspecți de terorism, arestați de polițiștii bulgari la frontiera cu Turcia

Acum oricine poate vizita Marte!

Două specii de organisme pot supraviețui condițiilor de pe Marte

Cinci planete sunt vizibile în acelaşi timp de pe Pământ

Taguri articol


12