Casa Albă vrea buget de un miliard de dolari pentru lupta împotriva cancerului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Casa Albă vrea buget de un miliard de dolari pentru lupta împotriva cancerului

Externe 02 Februarie 2016 / 17:46 544 accesări

Casa Albă a propus, luni, alocarea unui buget de un miliard de dolari pentru finanțarea unei noi inițiative lansate recent de președintele american, Barack Obama, pentru eliminarea cancerului, relatează Agerpres. În discursul său despre Starea Uniunii, luna trecută, Obama îi ceruse vicepreședintelui Joe Biden să preia conducerea acestei inițiative naționale de combatere a cancerului, denumită Moonshot, făcând aluzie la programul Apollo de cucerire a Lunii. Fiul vicepreședintelui american, Beau Biden, a decedat în urma unei tumori pe creier, la vârsta de 46 de ani, anul trecut. Un pachet de 195 de milioane de dolari a fost deja alocat Institutelor Naționale ale Sănătății (NIH), astfel încât aceste noi eforturi de cercetare asupra cancerului să poată începe fără întârziere, a precizat un înalt responsabil al administrației.

Președintele Obama va cere 755 milioane de dolari suplimentar în proiectul său de buget pentru 2017, care începe la 1 octombrie și pe care îl va supune dezbaterii Congresului în 9 februarie, sumă destinată în special NIH și Food and Drug Administration, agenția medicamentelor. ”Proiectul nostru urmărește să depășească obstacolele birocratice, pentru ca știința să poată ajunge la rezultate”, explică Joe Biden, subliniind că pentru el este vorba despre o problemă personală. ”În prezent, doar 5% dintre persoanele detectate cu cancer pot beneficia de un test clinic și cele mai multe nici măcar nu au acces la propriile date medicale”, precizează el pe site-ul vicepreședinției. ”Oncologii care tratează peste 75% dintre bolnavi au un acces limitat la cercetarea de vârf și în domeniile avansate”, și-a exprimat Biden regretul.

Această nouă inițiativă se concentrează în special asupra dezvoltării vaccinurilor împotriva cancerului, asupra detectării sale precoce și asupra noilor abordări foarte promițătoare pentru eradicarea maladiei, precum imunoterapia care constă în întărirea sistemului imunitar, pentru a distruge celulele canceroase. Noua mobilizare a Casei Albe urmărește, de asemenea, să amelioreze schimbul de date între cercetători, analiza genomică a tumorilor și cercetarea cazurilor de cancer pediatrice rare.

Circa 14 milioane de persoane din întreaga lume sunt diagnosticate cu cancer în fiecare an și circa opt milioane mor, dintre care 600.000 în SUA, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Citește și:

Boala care omoară fără milă, de neînvins! Ce spun rude rămase în viață!

Aparat de milioane de euro, pentru depistarea cancerului la copii

Suntem codași în Indexul european al sistemelor medicale

Incredibil! Șampoane pentru copii, cu potențial cancerigen!

Taguri articol


12