Conopidă la cuptor: gust bun cu o cheltuială minimă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Conopidă la cuptor: gust bun cu o cheltuială minimă!
Culinar 17 Martie 2017 / 21:56 1284 accesări 0 comentarii

Conopida o speli si o pui la fiert într-o oală cu apă în care ai aruncat două frunze de dafin, câteva boabe de piper, un pahar cu vin alb sau roșu, (iese la fel de bună și cu alb, și cu roșu), și o linguriță cu sare. O lași cam 15 minute din momentul în care începe să fiarbă, cât să se înmoaie un pic, de să poți băga cuțitul în ea.

Amesteci două ouă (sau un singur ou, după gust) cu smântână și cu puțină făină și/sau griș. Dai drumul cuptorului, să fie deja încălzit, la 180 de grade. Pui într-o tavă puțin lichid din cel în care a fiert conopida, pui conopida și pui pe ea câteva bucățele de unt, precum și amestecul de ouă, smântână și făină sau griș, sau făină cu griș. Amestecul poate fi pus și cam la vreo 15 minute după ce este deja băgată la cuptor, îi dă o crustă aurie și gustoasă! Se mai poate rade cascaval în timp ce se coace, sau se pot pune bucățele de brânză topită.

Este bună cu salată verde, făcută cu orice dresing îți place, alături de șnițele sau chiar așa, simplă, cu pâine obișnuită sau, mai gustos, cu pâine neagră cu maia. Poți pune și o linguriță, două, de smântână, căci nu are ce să strice gustului, ci doar îl îmbogățește!

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.229 secunde