Constănțeanul Adrian Apostol, două eseuri la Cupa Mondială de rugby

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
România a pierdut ultimul meci jucat la RWC 2015, 22-32 cu Italia Constănțeanul Adrian Apostol, două eseuri la Cupa Mondială de rugby
Sport 11 Octombrie 2015 / 19:44 527 accesări 0 comentarii

Duminică după-amiază, la Exeter, în ultimul meci susținut la Cupa Mondială de rugby 2015, reprezentativa României a pierdut duelul cu Italia, scor 22-32 (3-22), rezultat în urma căruia Italia a încheiat pe locul 3 în clasamentul Grupei D, obținând calificarea directă la Cupa Mondială din 2019, din Japonia. Tricolorii au abordat cu mari speranțe această partidă, au condus cu 3-0 grație unei lovituri de pedeapsă transformate de Florin Vlaicu, însă peninsularii au replicat imediat, cu un joc complet, și au pus repede o diferență liniștitoare pe tabela de marcaj. A fost evident că România nu poate remonta în fața unei participante la Turneul celor 6 Națiuni, care și-a pus în valoare experiența superioară. La pauză a fost 22-3 pentru italieni, care au marcat trei eseuri, profitând și de cartonașul galben văzut de van Heerden. Au punctat Sarto, Gori (câte un eseu) și Allan (eseu, lovitură de pedeapsă, două transformări). După eseul lui Zanni din min. 47, transformat de Allan, italienii și-au asigurat și punctul bonus ofensiv, chiar dacă ai noștri au forțat o revenire la fel de spectaculoasă precum cea din întâlnirea cu Canada. În ultimul sfert de oră, constănțeanul Adrian Apostol, intrat pe postul de aripă în repriza secundă, a reușit două eseuri, unul fiind transformat de Vlaicu, care a transformat și reușita lui Popîrlan. Florin Vlaicu a devenit astfel cel mai bun marcator al României în istoria participărilor la Cupa Mondială, depășind recordul lui Petre Mitu. Allan a mai transformat o penalitate, iar Italia a câștigat la 10 puncte diferență, 32-22.

Au evoluat pentru România (antrenor Lynn Howells): Mihăiță Lazăr (66 Horațiu Pungea), Otar Turașvili (58 Andrei Rădoi), Paulică Ion - Valentin Popîrlan (56 Andrei Ursache), Johannes Van Heerden (65 Marius Antonescu) - Valentin Ursache (48 Stelian Burcea), Viorel Lucaci (56 Valentin Ursache), Daniel Carpo - Valentin Calafeteanu (60 Tudorel Bratu), Michael Wiringi (41 Csaba Gal) - Ionuț Botezatu (64 Adrian Apostol), Florin Vlaicu, Paula Kinikinilau, Mădălin Lemnaru - Cătălin Fercu.

DUEL ÎNTRE CELE DOUĂ EMISFERE ÎN FAZA SFERTURILOR DE FINALĂ

În urma partidelor disputate la sfârșitul săptămânii, s-a decis în bună măsură programul sferturilor de finală.

După Australia - Țara Galilor 15-6 (9-6) și Anglia - Uruguay 60-3 (21-3), Australia (calificată) a totalizat 17 puncte în clasamentul Grupei A, fiind urmată de Țara Galilor (calificată) 13p, Anglia 11p, Fiji 5p și Uruguay 0p.

În Grupa B, Scoția a învins la limită, scor 36-33 (23-26), naționala din Samoa și s-a calificat în sferturi de pe locul 2. Ultimul meci al grupei, SUA - Japonia, programat duminică, de la ora 22.00, la Gloucester, este doar unul de palmares. În clasament, Africa de Sud (calificată) a încheiat cu 16p, urmată de Scoția (calificată) 14p, Japonia 8p/3j, Samoa 5p și SUA 0p/3j.

În Grupa C, Noua Zeelandă a dispus de Tonga cu 47-9 (14-3), iar Argentina a învins Namibia cu 64-19 (36-7). În clasament, Noua Zeelandă (calificată) a acumulat 19p, fiind urmată de Argentina (calificată) 15p, Georgia 8p, Tonga 6p și Namibia 1p.

Împerecherile din sferturi de finală sunt 1B (Africa de Sud) - 2A (Țara Galilor), 1C (Noua Zeelandă) - 2D (Franța sau Irlanda), 1D (Irlanda sau Franța) - 2C (Argentina) și 1A (Australia) - 2B (Scoția).

Citește și:

Duel între cele două emisfere în faza sferturilor de finală

România - Italia, dispută directă pentru calificarea la CM de rugby din 2019

Sud-africanul Habana a egalat recordul de eseuri al lui Lomu

Revenire istorică pentru „Stejari” în meciul cu Canada

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1663 secunde