Dunărea Ostrov a fost exclusă din Liga a IV-a la fotbal!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dunărea Ostrov a fost exclusă din Liga a IV-a la fotbal!

Sport 17 Iunie 2016 / 21:20 4614 accesări
Dunărea Ostrov plătește cu retrogradarea o neprezentare în Cupa României

Dunărea Ostrov plătește cu retrogradarea o neprezentare în Cupa României

Comisia de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Constanța a analizat joi cazul neprezentării formației Dunărea Ostrov la semifinala de marți a Cupei României la fotbal, ediția 2016-2017, faza pe județul Constanța. Reamintim că, nemulțumit de împerecherea în semifinale a celor patru formații rămase în competiție, președintele Dunării Ostrov, Gigi Ilinca, a anunțat luni că echipa sa nu se prezintă la meciul din deplasare cu Victoria Mihai Viteazu, în condițiile în care cealaltă semifinală era AS Carvăn - CS Eforie. Formația din Eforie ar fi ajuns mai repede la Mihai Viteazu decât la Carvăn, localitate situată mult mai aproape de Ostrov decât de Eforie, în condițiile în care Stere Guteanu, secretar general al Asociației Județene de Fotbal Constanța și președinte al Comisiei de Competiții din cadrul AJF, a anunțat că, la cererea echipelor, la împerecherile din Cupa României s-a utilizat cu preponderență criteriul geografic, meciurile nefiind stabilite prin tragere la sorți.

Verdictul Comisiei de Disciplină a fost următorul: jocul a fost omologat cu 3-0 pentru Victoria Mihai Viteazu, iar Dunărea Ostrov va plăti o penalitate sportivă de 900 lei, dar a mai fost sancționată și cu excluderea din Liga a IV-a la fotbal, conform articolului 86, punctul 4.2 din Regulamentul Disciplinar.

„Am spus că ne asumăm această neprezentare și că vom accepta orice sancțiune din partea AJF. Totuși, nu mă așteptam să fim retrogradați, pentru că în Cupa României au mai existat neprezentări și nu a fost retrogradată nicio echipă. De exemplu, acum doi ani, Gloria Băneasa nu s-a prezentat la meciul cu noi și nu a pățit nimic de genul acesta. Nici nu știam că există în Regulamentul Disciplinar o asemenea sancțiune! Sunt sigur că AJF Constanța a fost deranjată de faptul că am contestat în presă modul cum face împerecherile în Cupa României și a vrut să dea un exemplu cu Ostrovul. Nu știu dacă mai are rost să depun apel la Comisia de Recurs, lucrurile sunt clare, nu avem șanse”, a declarat Gigi Ilinca.

„În ultimii doi ani, de la alegerea noului președinte al AJF (n.r. - Lucian Cîrjă) și de la numirea altor oameni în Comisiile AJF, nu au existat neprezentări în Cupa României. Comisiile sunt independente și judecă după regulamente, nu după ce le-ar dicta altcineva. Nu Stere Guteanu a luat această decizie (n.r. - retrogradarea Dunării Ostrov), ci membrii Comisiei de Disciplină. Cât despre neprezentările de acum doi ani, pe atunci erau alți membri în comisii, iar acele comisii au judecat cum au crezut de cuviință”, a replicat Stere Guteanu.

Reporterul cotidianului Telegraf a verificat personal atât noul, cât și vechiul Regulament Disciplinar, valabil din 2011 până în 2014. În amândouă conținutul articolului 86 este identic. În faza pe județ a Cupei României, ediția 2014-2015, au existat mai multe echipe care au pierdut prin neprezentare, printre care CS Eforie, Știința Poarta Albă, Sparta Techirghiol, Steaua Speranţei Siliştea (la un meci programat pe teren propriu!), Vulturii Cazino Constanța sau Gloria Băneasa. Unele dintre ele evoluau în Liga a IV-a, dar niciuna nu a fost retrogradată...

Citește și:

Victoria Mihai Viteazu și CS Eforie vor lupta pentru trofeu

Dunărea Ostrov s-a retras din Cupa României, faza pe județ

AS Carvăn este revelația fazei pe județ din Cupa României la fotbal12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1587 secunde