Moroșanu va avea în față un adversar de 2,06 metri înălțime

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În gala Superkombat de la Torino

Moroșanu va avea în față un adversar de 2,06 metri înălțime

Sport 25 Noiembrie 2015 / 16:47 1426 accesări

Luptătorul român Cătălin Moroșanu îl va înfrunta pe americanul Maurice „Gorila” Jackson, un colos de 2,06 metri înălțime și greu de 125 kg, în gala de la Torino din 12 decembrie, care va încheia ediția 2015 a circuitului Superkombat. Americanul, campion la taekwondo, este cunoscut pentru aparițiile în Bellator, o promoție de lupte în cușcă (MMA) din SUA, acolo unde și-a învins ultimul adversar în mai puțin de un minut, iar în kickboxing a adunat 31 de victorii, dintre care 23 prin KO.

„I se spune „Gorila“? Păi cred că nu a știut că eu sunt „Regele Junglei“! Îi promit o bătaie de nu va ști cum îl mai cheamă. O să simtă pe pielea lui pălitura moldovenească. O să mă răzbun pe el pentru că meciul cu Badr Hari s-a anulat odată cu condamnarea marocanului”, a spus Moroșanu, care a câștigat ultimele sale patru meciuri disputate, printre care și cele cu uriașul Colin George și cu polonezul Tomasz Czerwinski. Cei doi adversari menționați anterior nu s-au ridicat nici pe departe la valoarea luptătorului român, care foarte probabil nu va avea probleme cu „Gorila”, așa cum nici Czerwinski, un alt specialist în MMA, nu i-a rezistat lui Moroșanu. Fanii constănțeni ai lui Moroșanu își amintesc cu siguranță de lupta cu olandezul Colin George, cel mai înalt kick-boxer din lume (2,07 m), într-o gală desfășurată în luna iunie și găzduită de Sala Sporturilor.

Ediția specială a Galei Superkombat, gândită ca una de final de an, va avea loc în cea mai mare sală din Italia (12.300 de locuri), Pala Alpitour din Torino fiind și gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 2006. În acest eveniment dedicat diasporei vor mai lupta Raul Cătinaș, Bogdan Stoica, Ion Pascu, Amansio Paraschiv, Alexandru Negrea, Cristiana Stancu, Lucian Danilencu și Bogdan Năstase. În premieră pentru Superkombat, vom putea urmări și patru întâlniri pe reguli de MMA. Raul Cătinaș va lupta întâia oară pe aceste reguli și se pregăteşte special în Suedia, alături de Alexander Gustafsson, un cunoscut star din UFC, în timp ce constănțeanul Ion Pascu, cel mai bun specialist român din MMA, supranumit „Bombardierul”, va debuta în circuitul Superkombat. Tot pe reguli de arte marțiale mixte va lupta și campioana mondială la kickbox şi kempo, Cristiana Stancu.

Citește și:

Andrei Stoica a pierdut titlul mondial Superkombat chiar la București

Piramida mondială Superkombat, pentru a doua oară în istorie la București

Superkombat ajută cu donații victimele tragediei de la București12