O bunătate! Cum se prepară mucenicii moldoveneşti

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

O bunătate! Cum se prepară mucenicii moldoveneşti

Culinar 07 Martie 2018 / 19:30 12369 accesări

Mucenicii moldoveneşti nu mai sunt demult... moldoveneşti, căci se prepară în toată ţara! Arată ca nişte covrigi polonezi glazuraţi cu miere şi presăraţi cu nucă, sunt minunaţi la gust şi au forma cifrei 8, simbolul infinitului. Vă prezentăm în continuare o reţetă simplă şi uşoară.

Ce ne trebuie pentru a-i prepara: 100 de grame de zahăr alb / brun; 450 de ml de lapte; 50 de ml de ulei; 3 ouă; 50 de grame de drojdie proaspătă, cumpărată chiar în ziua preparării; un kg de făină albă; esenţă de vanilie; coaja de la o lămâie întreagă. Mai ai nevoie de 400 de ml de apă, 150 de grame de zahăr, esenţă de vanilie şi coajă de portocală pentru sirop. Pentru decor se foloseşte nucă rasă şi miere, potrivitone.ro.

MOD DE PREPARARE: Puneţi toate ingredientele într-un castron şi amestecaţi. Se frământă aluatul de mucenici moldoveneşti cu mâna sau cu mixerul. Ingredientele să fie la temperatura camerei, mai ales laptele. După ce aluatul a crescut, modelaţi mucenicii moldoveneşti în formă de 8 şi ungeţi cu ou înainte de a-i pune la cuptor aproximativ 40 de minute, la 200 de grade. După ce i-aţi scos din cuptor, lăsaţi-i să se răcească, apoi ungeţi cu miere şi adăugaţi nuca rasă.12