Plecaţi în vacanţă? Sfaturi pentru a nu vă îmbolnăvi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Plecaţi în vacanţă? Sfaturi pentru a nu vă îmbolnăvi

Lifestyle 11 Iunie 2018 / 14:54 607 accesări

Au început vacanţele şi dacă acestea presupun deplasări, specialiştii au câteva sfaturi pentru dvs., pentru a nu deveni victime ale bacteriilor şi germenilor în scurta perioadă de relaxare pentru care aţi muncit un an întreg, poate şi mai bine. Potrivit csid.ro, iată câteva trucuri care te vor ajuta să nu te îmbolnăveşti atunci când călătoreşti, mai ales cu avionul!

AI GRIJĂ SĂ DORMI ÎNAINTE DE PLECARE!

Privarea de somn îţi poate slăbi organismul, poate scădea imunitatea şi atunci poţi deveni un magnet pentru germeni şi bacterii. A fi odihnit este întotdeauna important, dar atunci când călătoreşti este esenţial pentru sănătatea ta, mai ales atunci când faci călătorii pe distanţe lungi şi eşti înconjurat de oameni.

HIDRATEAZĂ-TE!

Lipsa apei din organism duce la migrene, stare de rău sau constipaţie. Şi nu ai nevoie de aşa ceva în timpul unui zbor sau al unei călătorii cu maşina sau autocarul. Ai grijă să ai apă la îndemână şi să bei cât mai mult. Este vară, deci te deshidratezi mai uşor prin transpiraţie, aşa că asigură-te că bei 2, 3 litri pe zi.

AI GRIJĂ LA BĂILE PUBLICE!

Oriunde ai fi – într-un avion sau într-un restaurant - ţine minte că aceste toalete publice sunt pline cu bacterii şi microbi.Ai grijă pe ce pui mâna, ce suprafeţe atingi – de la clanţe, la robinet, acestea sunt cele mai încărcate cu germeni. Contrar aşteptărilor, closetul este unul dintre cele mai curate locuri! Aşa că ai grijă să tragi apa cu cotul ( dacă trebuie apăsat) sau folosind puţină hârtie igienică – ce îţi va fi de ajutor şi să deschiz/închizi uşa sau să dai drumul la robinet.

Taguri articol


12