Seară camerală cu trio Resonance

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Seară camerală cu trio Resonance

Cultură 02 Februarie 2016 / 15:54 649 accesări
Violoncelista Carmen Tegzeșiu

Violoncelista Carmen Tegzeșiu

Iubitorii muzicii sunt așteptați miercuri, de la ora 18.30, la întâlnirea săptămânală cu muza Eutherpe din foaierul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. De această dată, melomanii vor participa la o seară camerală al cărei protagonist este trio-ul Resonance, format din violonista Carmen Simion, violista Adeline Penescu și violoncelista Carmen Tegzeșiu. În programul serii se regăsesc lucrări din creația compozitorilor: Georg Friedrich Handel, Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn și Ludwig van Beethoven. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Carmen Simion a absolvit Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius”, la clasa maestrului Daniel Podlovski, fiind licențiată a Academiei de Muzică „George Enescu” din Iași. Este laureată la concursurile naționale alături de orchestra de cameră a Filarmonicii „Marea Neagra”, susținând o serie de recitaluri camerale și turnee artistice în țară și în străinătate.

Născută la Cluj, Carmen Tegzeșiu este absolventă a Liceului de Muzică „George Enescu” din București și licențiată a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu”, la clasa profesorilor Serafim Antropov și Aurel Niculescu. De-a lungul timpului, s-a remarcat la numeroase concursuri de specialitate și la competiții dedicate muzicii de cameră și orchestrale, cu orchestra Camerata condusă de maestrul Paul Staicu. A întreprins numeroase turnee artistice peste hotare și a realizat înregistrări pentru posturi de radio și televiziune, precum și la casele de discuri Electrecord și Thalassa Sound.

Absolventă a Liceului de de Muzică „George Enescu” din București și a Academiei de Muzică „George Enescu” din Iași, Adeline Penescu a fost, din 1990 până în 2004, șef partidă violă în cadrul orchestrei Filarmonicii „Marea Neagră”, iar din 2004 este solist instrumentist în orchestra Teatrului „Oleg Danovski”. De-a lungul timpului, a întreprins numeroase turnee artistice în străinătate.

Citește și:

„Tablou de iarnă cu Chopin...” , melancolii și poezie

Melomanii tomitani au... „dansat” cu cvartetul Ovidius

Recital de sărbătoare cu cvartetul Ovidius

Armonie, în acoduri de flaut şi violă12