Trucuri pentru cea mai bună salată de vinete!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trucuri pentru cea mai bună salată de vinete!

Culinar 13 Septembrie 2018 / 18:05 5768 accesări

Dacă îţi place să găteşti nu se poate să nu fi făcut vreodată salată de vinete. Sau de mai multe ori. Şi este foarte frustrant când nu iese la fel de fiecare dată. Iată câteva trucuri cu care nu poţi să dau greş, potrivit Landia.ro.

Alege vinetele cu grijă! Se aleg vinete coapte bine, de culoare aproape neagră. Ideal este ca acestea să fie de mărime mijlocie, pufoase și lucioase

Dacă stai la casă și poți să îți coci vinetele deasupra unui grătar din grădină, este foarte bine. Asta deoarece vinetele coapte la flacără sunt mai gustoase decât cele pe care le coci la o sursă de căldură fără flacără directă. Dacă nu ai această posibilitate, vinetele pot fi coapte în tavă la cuptor sau pe o tablă subţire, direct pe ochiul aragazului.

Gustul amar al vinetelor poate fi evitat dacă le lași la stors suficient de mult timp. Dacă poți să le pregătești de seara, cu atât mai bine!

Pentru ca miezul să rămână cât mai deschis la culoare, vinetele se curăţă cât timp sunt fierbinți.

Vinetele trebuie bătute bine de tot. Pentru asta este important să folosești un bătător din lemn special conceput pentru a toca vinetele.

Atunci când prepari maioneza aceasta să fie făcută cu ouă, în casă. Pe lângă că sunt mai sănătoase, acestea le vor oferi un aspect mai plăcut.

Folosește cu încredere mixerul. Acesta le va face pufoase și cremoase, fără să lase în textură fibre sau sâmburi.

Pentru un gust deosebit în maioneză se poatre stoarce și puțină zeamă de lămâie. Tot zeamă de lămâie se poate pune și atunci când amestecăm vinetele coapte în blender.

Mărunțiți ceapa cât mai mic.

Sursa foto: lamama.ro

Taguri articol


12