Un dulce și o tradiție! Mucenicii sunt ÎNTOTDEAUNA de post!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un dulce și o tradiție! Mucenicii sunt ÎNTOTDEAUNA de post!

Culinar 09 Martie 2019 / 08:00 10752 accesări

După ce a trecut 8 martie, Ziua Femeii, când toate femeile, mamele, reprezentantele sexului frumos, au primit cadouri și flori, acum este timpul ca ele să își răsfețe din nou familia, deoarece vine 9 martie, ziua când toți românii prepara rețete delicioase de mucenici. De 9 martie, adună-ţi familia şi prietenii şi petreceţi împreună cu mâncare bună şi vin din belşug. Tradiţia spune că trebuie să beţi 40 de pahare de vin roşu ca să fiţi sănătoşi, puternici şi buni de muncă tot anul. Se spune că vinul reprezintă sângele vărsat al mucenicilor şi îţi conferă puterea cu care au luptat ei în noaptea osândei pentru dreapta lor credinţă.

Ingrediente:

500 g făină

250-300 ml apă

25 g drojdie

1/2 linguriţă de sare

3-4 linguri ulei

1 lingurita zahăr

Mod de preparare:

1. Pentru început, se prepara maiaua: drojdia se amestecă cu o linguriţa de zahar, o lingură de faină și puţină apă caldă. Se lasă 10 minute să lucreze drojdia.

2. Maiaua se pune peste restul făinii, se adaugă sarea, apa și uleiul. Se framântă până ce aluatul se poate desprinde de vas. Aluatul trebuie să fie ușor moale și dacă e prea tare se mai adaugă apă caldă și puţin ulei. Se lasă să crească 25 de minute.

3. Aluatul se împarte în 12 bucăţi, iar fiecare se lucrează câte un sul care se împleteste apoi sub forma cifrei opt. Se așază în tava unsă cu puţină grăsime vegetală și tapetată cu făină. Se coc 25 de minute.

4. Se face siropul prin fierberea ingredientelor. După ce mucenicii s-au copt, se așază pe un platou și se însiropează, apoi se ung cu miere și se presară cu nuca măcinată. După ce s-au înmuiat, sunt numai buni de oferit persoanelor dragi.

Taguri articol


12