Victorie de senzație pentru Elena Zaharia în Belgia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă

Victorie de senzație pentru Elena Zaharia în Belgia

Sport 26 Octombrie 2015 / 15:03 761 accesări

Jucătoarea constănțeană de tenis de masă Elena Zaharia a participat la prestigiosul concurs „Stiga Masters Minines”, desfășurat la Blegny (Belgia), competiție la care au luat startul cei mai valoroși copii cu vârste de 11 și 12 ani. Sportiva legitimată la CS Farul și antrenată de Liliana Sebe a avut un parcurs excelent, reușind să câștige trofeul. Constănțeanca a ocupat primul loc în Grupa B, cu cinci victorii din tot atâtea meciuri, calificându-se direct în sferturile de finală. În faza eliminatorie, Elena Zaharia a trecut, pe rând, de Ioana Sângeorzan, cu 3-0, de Hana Arapovic (Croația), cu 3-1, și de Anastasia Beresneva (Rusia), cu 3-1. Cealaltă reprezentantă a României în întrecerea fetelor, Ioana Sângeorzan, s-a clasat pe locul 5, în timp ce, în concursul băieților, Andrei Tomică a terminat pe 5, iar Eduard Ionescu a încheiat pe 9.

SAMARA, ÎNVINSĂ ÎN OPTIMI ÎN POLONIA

La finalul săptămânii trecute, Eliza Samara a participat la Openul Poloniei la tenis de masă, competiție desfășurată la Varșovia. Sportiva legitimată la CS Farul și pregătită de Viorel Filimon a resimțit oboseala acumulată la Campionatele Europene de la Ekaterinburg (Rusia), unde a câștigat titlul european la simplu și medaliile de argint la dublu și alături de România în întrecerea pe echipe. Drept urmare, sportiva constănțeană a cedat în optimile probei de simplu din Polonia, în fața chinezoaicei Yang Wu, scor 0-4, după ce trecuse de Eva Odorova (Slovacia), cu 4-1, și Natalia Partyka (Polonia), cu 4-1. La dublu, Samara și Georgina Pota (Ungaria) au pierdut, surprinzător, în runda inaugurală, scor 0-3, în fața polonezelor Natalia Partyka și Katarzyna Grzybowska.

ZECE MEDALII BALCANICE PENTRU ROMÂNIA

România a ocupat primul loc în clasamentul pe națiuni la Campionatele Balcanice de tenis de masă pentru tineret, desfășurate la Shtip (Macedonia), cu patru medalii de aur, trei de argint și trei de bronz. După ce a cucerit titluri europene în competițiile pe echipe, delegația tricoloră a mai urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la simplu feminin, prin Irina Ciobanu, și la dublu mixt, prin perechea Alin Spelbuș și Irina Ciobanu. Medaliile de argint au fost aduse de Alin Spelbuș, la simplu masculin, perechea Irina Ciobanu și Diana Lupu, la dublu feminin, și cuplul Alin Spelbuș și Alexandru Manole, la dublu masculin. Cele trei medalii de bronz au fost obținute de Diana Lupu, la simplu feminin, de Alexandru Manole, la simplu masculin, și de Rareș Șipoș, care evoluează în Superliga Națională pentru CS Top Spin 08 Constanța, la dublu masculin, alături de macedoneanul Kristian Stanojkovski.

La finalul săptămânii trecute, sâmbătă și duminică, în sala de sport de la LPS „Nicolae Rotaru”, s-a disputat Cupa României la juniori II, sportivii constănțeni obținând o singură medalie, prin Alexandru Chiriță (LPS „Nicolae Rotaru”), în întrecerea băieților.

Citești și:

Două medalii de aur pentru România la Balcaniada de tenis de masă

Cadetul constănțean Cristi Pletea, învingător la Europa Top 10 la tenis de masă12