Premiu de cel puțin 8 milioane de euro pentru naționala României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / EURO 2016

Premiu de cel puțin 8 milioane de euro pentru naționala României

Sport 05 Februarie 2016 / 14:09 462 accesări
Tricolorii sunt obligați să ajungă în Franța cu cinci zile înaintea meciului de debut de la EURO 2016

Tricolorii sunt obligați să ajungă în Franța cu cinci zile înaintea meciului de debut de la EURO 2016

Naționala de fotbal a României va încasa cel puțin 8 milioane de euro în urma participării la turneul final al Campionatului European de fotbal din vara acestui an, unde va evolua în Grupa A, alături de Franța, Elveția și Albania. Aceasta este suma minimă garantată de UEFA fiecăreia dintre cele 24 de echipe participante, sumă care ar putea crește în funcție de performanțele obținute pe parcursul competiției. Astfel, fiecare victorie în faza grupelor va fi recompensată cu un milion de euro, în timp ce un rezultat de egalitate va aduce 500.000 de euro. Formațiile care se califică în optimile de finală vor încasa câte 1,5 milioane euro, în timp ce prezența în sferturi va fi răsplătită cu 2,5 milioane euro. Pentru calificarea în semifinale, recompensa crește la 4 milioane euro, în timp ce evoluția în marea finală asigură 5 milioane euro învinsei și 8 milioane euro câștigătoarei trofeului, la 10 iulie, la Paris.

REGULI STRICTE IMPUSE DE UEFA

Cele 24 de reprezentative calificate urmează să prezinte listele definitive cu cei 23 de jucători, între care trei portari obligatoriu, cel mai târziu la 1 iunie, cu zece zile înaintea partidei inaugurale de la EURO 2016, programată pe „Stade de France”, între reprezentativele Franței și României. După aceea se vor putea face modificări în loturi până în ziua primului meci al fiecărei echipe, însă numai în cazul unor accidentări certificate de Comisia medicală a UEFA. Selecționatele participante sunt obligate să se prezinte la cartierele lor generale din Franța cu minimum cinci zile înaintea primului lor meci. De asemenea, prezența în orașul care va găzdui meciurile este obligatorie cu cel puțin 24 de ore înaintea fluierului de start, iar cazarea se va putea face la cel mult 60 km de stadionul pe care se va disputa respectivul joc. Conform regulamentului forului continental, în luna premergătoare EURO 2016, selecționatele vor putea disputa un singur amical împotriva uneia dintre celelalte 23 de echipe calificate, dar nu din aceeași grupă de la turneul final. De asemenea, începând din luna martie, doar naționala „cocoșului galic” va mai putea disputa meciuri în țara care va organiza competiția.

Altfel, naționala divizionară a României va disputa sâmbătă, de la ora 17.00 (în direct la Digi Sport 1), ultima partidă de verificare din cadrul stagiului de pregătire din Antalya, întâlnind echipa Beroe Stara Zagora, ocupanta locului 3 în prima ligă din Bulgaria.

Citește și:

Tricolorii s-au impus la limită în duelul cu Zimbru Chişinău

Tricolorii s-au distrat cu anonimii de la Torpedo Kutaisi

Tricolorii joacă sâmbătă primul amical din Antalya

Anghel Iordănescu l-a atacat dur pe Laurențiu Reghecampf

Două amicale pentru tricolorii lui Iordănescu

Taguri articol


12