Proiect de acord privind reducerea emisiilor de CO2

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Proiect de acord privind reducerea emisiilor de CO2

Externe 06 Decembrie 2015 / 16:25 832 accesări

Delegaţii de la Conferinţa ONU pe tema modificărilor climatice de la Paris (COP21) au aprobat, sâmbătă, un proiect care ar putea forma baza unui acord în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon la nivel global, relatează BBC News Online. Documentul de 48 de pagini va fi discutat luni de miniştri, care vor încerca să ajungă la un acord cuprinzător, până la sfârşitul săptămânii viitoare. Ambasadorul francez pe probleme de mediu a avertizat însă că mai trebuie rezolvate o serie de divergenţe politice majore.

Delegaţii din 195 de ţări au lucrat toată noaptea la centrul de conferinţe din Le Bourget, pentru a ajunge la un compromis până sâmbătă la prânz, când a expirat termenul-limită impus de preşedinţia franceză. ”Nimic nu a fost decis şi nimic nu va rămâne nerezolvat”, a declarat ambasadorul francez pentru mediu, Laurence Tubiana. ”Acest text arată dorinţa tuturor de a ajunge la un acord. Nu suntem la capătul drumului. Probleme politice majore mai sunt de rezolvat”, a avertizat ea.

Acordul de la Paris vizează să plaseze planeta pe calea către un model economic cu mai puţin dioxid de carbon şi energie de natură fosilă, pentru a limita încălzirea globală la două grade Celsius în 2100.

Citește și:

Hollande: Trebuie să lăsăm copiilor noştri o planetă viabilă

Lanț uman la Paris, împotriva stării de urgență climatice

Hibridele și electricele n-au priză la români

Sfaturi pentru şoferi. Cum reducem consumul de carburanți?

Nou record la emisiile de CO2 în 2014, pentru al 30-lea an la rând

Ecotichete de 20.000 de lei pentru cumpărătorii de mașini electrice

Taguri articol


12