Rectorul Rugină, printre numele grele care vor schimbări la Colegiul Medicilor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În sfârșit... După ani și ani de tăcere

Rectorul Rugină, printre numele grele care vor schimbări la Colegiul Medicilor!

• Surprize de proporții
Sănătate 17 Noiembrie 2015 / 19:09 8459 accesări

conf. dr. Camelia Ciobotaru

conf. dr. Camelia Ciobotaru

conf. dr. Cristina Mihai

conf. dr. Cristina Mihai

conf. dr. Eugen Dumitru

conf. dr. Eugen Dumitru

dr. Diana Carjaliu

dr. Diana Carjaliu

dr. Mihai Onciu

dr. Mihai Onciu

dr. Radu Baz

dr. Radu Baz

dr. Razvan Popescu

dr. Razvan Popescu

dr. Stere Bușu

dr. Stere Bușu

dr. Victoria Badarau

dr. Victoria Badarau

prof. dr. Ion Bordeianu

prof. dr. Ion Bordeianu

prof. dr. Sorin Rugina

prof. dr. Sorin Rugina

prof. dr. Vlad Tica

prof. dr. Vlad Tica

Nume grele din medicina constănțeană vor să pună punct situației de față din cadrul Colegiului Medicilor din România (CMR), filiala locală, și să dea drumul unui program care să schimbe radical imaginea ”prăfuită”, să demonstreze că medicii înseamnă ceva. În sfârșit, ar spune mulți, cineva vrea schimbare, după ani și ani de tăcere, după ani și ani în care, deși au primit injurii, nimeni nu le-a luat apărarea medicilor, nu a venit cu explicații concrete asupra unor incidente mai mult sau mai puțin plăcute. Fiecare a crezut ce a vrut, fiecare a înghițit în sec atunci când s-a trezit cu o serie de acuze. Încă din 2004, la șefia CMR Constanța se află dr. Gabriela Dascăl, medic de chirurgie pediatrică în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, despre care mulți medici spun că nu a făcut mai nimic pentru imaginea CMR.

NUME GRELE Și cum organizația profesională a medicilor se pregătește de alegeri, mai exact în zilele de 28, 29 noiembrie și 1 decembrie - pentru prima dată se desfășoară timp de 3 zile (!) -, s-au iscat suspiciuni în ceea ce privește siguranța voturilor (mai ales că este minivacanță - 30 noiembrie - Sf. Andrei, 1 decembrie - Ziua națională), medici renumiți din Constanța fiind hotărâți să ceară schimbare. Sunt nume grele din Sănătatea locală, care au demonstrat că au competențe și abilități în coordonarea activităților, care au demonstrat că își doresc ca lucrurile să funcționeze cât se poate de bine. Drept dovadă, cei mai mulți sunt șefi de clinici, manageri, medici importanți în unități sanitare publice și private.

Iată care sunt doctorii care vor să facă parte din Consiliul Județean al CMR: şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa - dr. Mihai Onciu, șeful Clinicii Anestezie Terapie Intensivă a SCJU - dr. Victoria Bădărău, ani de zile la cârma conducerii Clinicii de Chirurgie Plastică și Reparatorie Arși a SCJU - prof. univ. dr. Ion Bordeianu, managerul Spitalului Medgidia - dr. Stere Buşu, șeful Clinicii Psihiatrie a SCJU - dr. Diana Cârjaliu, fostul manager al Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța - conf. univ. dr. Camelia Ciobotaru, coordonatorul Compartimentului de Gastroenterologie al SCJU, totodată președinte al Societății Române de Endoscopie - conf. dr. Eugen Dumitru, șeful Clinicii de Pediatrie a SCJU - conf. univ. dr. Cristina Mihai, șeful Clinicii de Obstetrică Ginecologie a SCJU - prof. univ. dr. Vlad Tica, dar și conf. univ. dr. Radu Baz, şef lucrări dr. Răzvan Popescu și, nu în ultimul rând, medici de familie din cadrul Asociaţiei Medicilor de Familie „Tomis” Constanţa.

SURPRIZA CEA MARE: SE ALĂTURĂ COLEGILOR RECTORUL UNIVERSITĂȚII ”OVIDIUS” CONSTANȚA, PROF. UNIV. DR. SORIN RUGINĂ

Cei care vor să facă parte din CMR își pot depune candidaturile până pe 23 noiembrie.

ALEGERILE TREBUIE ȚINUTE LA SCJU CONSTANȚA! SCJU Constanța este cea mai mare unitate sanitară din județ, astfel că mulți medici doresc ca alegerile să fie ținute acolo, mai ales că există și locuri de parcare, spre deosebire de sediul CMR, care este la parterul unui bloc situat la bulevardul Lăpușneanu. În plus, spun unii medici, acolo ar avea acces și cei din SCJU, deci numărul de votanți va fi mult mai mare. ”Totul este să se vrea. Pentru că doritori sunt, slavă Domnului, nu așa cum s-a spus că nu vrea nimeni la CMR. În caz contrar, eu cred că vor să fraudeze alegerile. Să ne lase să votăm acolo. Și în niciun caz 3 zile. Unde s-a pomenit asta? Nici șeful statului nu se alege în 3 zile. Să fim serioși”, a declarat, pentru ”Telegraf”, un doctor care a dorit, deocamdată, să rămână anonim.

Semnează Iohannis?

Precizăm că Legea Sănătății (95) este la un pas de a fi modificată, astfel încât șefii CMR pot să stea la cârma organizațiilor mult și bine. Asta în cazul în care șeful statului, Klaus Iohannis, va semna modificarea articolului 449, alin. 3: „Numărul maxim de mandate în organele de conducere de la nivel teritorial şi naţional se stabileşte de către Adunarea generală naţională şi este prevăzut în Regulamentul de organizare şi funcţionare al CMR“. Legea a fost trimisă, în forma agreată și cerută de anumiți medici, în mare viteză, spre promulgare, președintelui Iohannis. Sunt deja semnale, de la unele colegii din țară, că, de fapt, se pregătește minuțios fraudarea alegerilor. Și Constanța se află pe lista colegiilor unde s-ar părea că zarurile sunt deja aruncate. Acest lucru poate fi contrazis cât se poate de concret: Comisia Electorală să nu împiedice prezența observatorilor mass-media și a celor de la organizațiile non-guvernamentale, care nu au niciun interes! Vom reveni cu detalii despre organizarea alegerilor!

Citește și:

Se pregătește fraudarea alegerilor la Colegiul Medicilor?

„Eram îngrozită de dr. Dascăl...” Copil de 3 ani, victimă a sistemului sanitar!?,

Ce ascunde Colegiul Medicilor Constanţa?12