Rețetă testată: Vinete umplute

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rețetă testată: Vinete umplute
Culinar 14 Februarie 2018 / 20:58 1050 accesări 0 comentarii

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 buc ou M
  • 2 linguri Unt 65% Pilos
  • 1 lingura Faina alba grau 000 Castello
  • 1 lingura Pasta de tomate Freshona
  • 6 buc vinete bio 500 g
  • Carne de porc pt. gatit
  • 2 buc. ceapă galbenă
  • după gust: pătrunjel/mărar, cimbru Mikado după gust, sare recristalizată fină după gust, piper negru măcinat Mikado

MOD DE PREPARARE

Se pune apa la fiert într-o oală și când dă în clocot se adaugă vinetele spălate și curățate de cozi. Se țin timp de 5 minute, se scot, se răcoresc sub jet de apă rece apoi se țin la scurs timp de 15 minute, după care se scobesc și se pune de-o parte miezul.

Carnea se toacă, se rumenește în unt cu ceapă, se înăbușă picurând câte o lingură de apă, iar apoi se adaugă sare, piper, oul și cimbrul. Cu această compoziție sunt umplute vinețele.

Se face un sos dintr-o lingură de unt, 1 ceapă mărunțită, 1 lingură de făină, apă, 1 lingură de bulion și miezul vinetelor. Se lasă sosul la fiert, apoi se strecoară și se toarnă peste vinetele așezate într-o cratiță. Se înăbușă la foc mic, iar înainte de a fi servite, se țin la cuptor o jumătate de oră. După ce se scot din cuptor, se presară cu pătrunjel.

Secret: pot fi preparate cu ton în loc de carne de porc :)

Vin recomandat: Bordeaux Rouge Baron La Rose Vieilles Vignes.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău





NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2429 secunde