Terapie cu Schubert, Danzi și Haydn

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Terapie cu Schubert, Danzi și Haydn

Cultură 17 Februarie 2016 / 22:20 913 accesări

Melomanii tomitani care au ales să petreacă seara de miercuri în foaierul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” au făcut terapie cu muzică bună, în acorduri de Schubert, Danzi și Haydn. Cvartetul Ovidius, format din violonista Rodica Nurla, violoncelista Carmen Tegzeșiu, violista Adeline Penescu și flautistul Gabriel Marin, a încântat publicul cu un repertoriu bine ales, menit să-i pună în valoare pe membrii săi: Cvartetul nr. 1, op. 125, de Franz Schubert, Cvartetul nr. 2, op. 56, de Franz Danzi, și Cvartetul nr. 2, op. 2, de Joseph Haydn.

Referitor la repertoriul ales, flautistul Gabriel Marin a spus: „De data aceasta, spre deosebire de alte concerte ale noastre, ne-am aplecat spre opusurile cele mai reprezentative ale genului de cvartet și am ales dintre perlele cvartetelor: Haydn, Danzi - care are un cvartet mai mult concertistic, pentru flaut, el fiind un flautist foarte priceput, motiv pentru care a pus în valoare acest instrument - și Schubert, un romantic veritabil”.

Cu Gabriel Marin, publicul se va reîntâlni pe 2 martie, de la ora 19.00, tot în foaierul Teatrului „Oleg Danovski”, când va cânta alături de Hyun Kyung Lee - flaut și Andrada Ștefan - pian, dar și pe 29 martie, la Festivalul Internațional de Flaut, care va fi găzduit de Colegiul Național de Arte „Regina Maria”.

De asemenea, pe 16 martie, violoncelista Carmen Tegzeșiu va reveni în fața publicului de la Teatrul „Oleg Danovski”, ca membră a cvartetului Tonica, din care mai fac parte: Ioana Crudu - violină I, Dumitru Porcescu - violină II și Simion Crudu - violă..

Citește și:

Cvartetul Ovidius, în recital

Armonii pe portativ cu trio Resonance

Seară camerală cu trio Resonance

Melomanii tomitani au... „dansat” cu cvartetul Ovidius

Concurs internațional la Teatrul „Oleg Danovski”

Patru flautiști din trei țări, în recital la Constanța12