Alegerile medicilor de la Constanța vor fi contestate! Vezi ce se va cere!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
S-au afișat rezultatele Mandat cu repetiție...

Alegerile medicilor de la Constanța vor fi contestate! Vezi ce se va cere!

Sănătate 09 Decembrie 2015 / 13:44 1470 accesări

Așa cum am prezentat în numeroase ediții ale cotidianului nostru, încă de la bun început, alegerile de la Colegiul Medicilor din România (CMR) s-au anunțat a fi sub umbrela ilegalității. Nu poate nega nimeni acest lucru atât timp cât avocații (inclusiv cel al CMR) au explicat, punct cu punct, încălcarea Legii Sănătății. Atât în unele județe din țară, cât și la Constanța au existat medici care și-au depus candidaturile, chiar dacă Legea Sănătății nr. 95/2006 le interzicea acest lucru (în cazul celor cu două mandate consecutive). Este adevărat că, între timp, un articol din lege a fost abrogat, însă ilegalitatea fusese deja făcută. Tocmai din acest motiv, mai mulți medici constănțeni, dar și din țară au promis că vor contesta alegerile, din această perspectivă. A trecut și turul 2, iar listele au fost afișate.

MANDAT CU REPETIȚIE... La Constanța, vechea echipă a rămas pe poziții! Potrivit numărătorii, cele mai multe voturi (259) au fost obținute, la Consiliul Județean (CJ) al CMR, de cea care conduce medicii constănțeni din 2004, dr. Gabriela Dascăl, medic de chirurgie și ortopedie pediatrică la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) ”Sf. Apostol Andrei” din Constanța. Din CJ fac parte 21 de reprezentanți și 9 supleanți. S-au înscris pe liste 65 de doctori.

Cap de listă la Adunarea Generală (AG) se află prof. dr. Gheorghe Comșa (cu 219 voturi), urmat la diferență de doar 17 voturi de aceeași dr. Dascăl. Din AG fac parte 12 reprezentați și 9 supleanți. Pentru AG s-au înscris 38 de doctori.

Din Comisia de cenzori fac parte: dr. Bogdan Cristian Munteanu - 363 voturi, dr. Paula Bucura Martin - 353 voturi, dr. Cristian Dobre - voturi 341.

LISTELE COMPLETE ALE MEDICILOR ALEȘI POT FI CONSULTATE PE SITE-UL WWW.CMR-CT.RO.

PROMISIUNI ȚINUTE Promisiunile celor care au anunțat încă de la început contestarea alegerilor sunt ținute. ”Așa cum am anunțat imediat ce am sesizat încălcarea Legii Sănătății, voi contesta din perspectiva validității candidaturilor. Sunt medici care nu aveau dreptul să candideze la momentul respectiv. Vom contesta, de început, la Comisia Electorală Locală, dar ne vom adresa și Comisiei Electorale Centrale. Dacă va fi cazul, vom acționa și în instanță”, a declarat, pentru ”Telegraf”, dr. Mihai Onciu, șeful Serviciului de Medicină Legală din Constanța, unul dintre doctorii care au anunțat ilegalitatea, pe care avocații au confirmat-o. Cât privește rezultatele alegerilor, dr. Onciu a menționat că el ”nu crede că acestea reflectă voințele doctorilor din Constanța”. Rezultatele pot fi contestate în 48 de ore de la afișarea rezultatelor. Vă vom ține la curent!

Citește și:

Cine plătește? Avocații demontează legalitatea alegerilor Colegiului Medicilor!

Medicilor le este lehamite de propria organizație profesională?

Cum împiedicau ”Telegraf” și ”Pro Democrația” desfășurarea alegerilor la Colegiul Medicilor?

Ilegalități în validarea candidaturilor la Colegiul Medicilor!

Ilegalități cât Casa Poporului la Colegiul Medicilor!

Prof. dr. Gheorghe Comşa a demisionat din Comisia electorală locală!

Rectorul Rugină, printre numele grele care vor schimbări la Colegiul Medicilor!

Se pregătește fraudarea alegerilor la Colegiul Medicilor?

Ce ascunde Colegiul Medicilor Constanţa?

Doctori care au încălcat legea, pe listele de vot la Colegiul Medicilor!

Scrisoare deschisă către medicii din județul Constanța!12