Lovitură de teatru la Trofeul „Telegraf”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La ediția a 25-a

Lovitură de teatru la Trofeul „Telegraf”

Sport 15 Februarie 2016 / 12:59 11920 accesări

ACS Performer Constanţa a decis să se retragă din competiţie

ACS Performer Constanţa a decis să se retragă din competiţie

Ștefan Ciobanu (FC Constanța Marina) mai are șanse de a încheia pe primul în clasamentul golgheterilor turneului principal

Ștefan Ciobanu (FC Constanța Marina) mai are șanse de a încheia pe primul în clasamentul golgheterilor turneului principal

Marinică Stanciu (Store Constanța) a marcat de patru ori în ultima apariție la actuala ediție

Marinică Stanciu (Store Constanța) a marcat de patru ori în ultima apariție la actuala ediție

A 25-a ediție a Trofeului „Telegraf” la fotbal în sală, cel mai vechi turneu de acest gen din țară rezervat veteranilor, a consemnat retragerea din competiţie a deţinătoarei trofeului, ACS Performer Constanţa, înaintea întâlnirii din semifinale cu FC Constanţa Marina. Într-un comunicat remis redacției cotidianului „Telegraf”, Viorel Farcaş, reprezentantul acestei echipe, a explicat motivele care au determinat luarea deciziei: „Din respect pentru publicul constănțean iubitor al Trofeului „Telegraf“ și ca o dovadă a faptului că nu ținem neapărat să câştigăm acest turneu, jucătorii încercând doar să ofere iubitorilor sportului rege un spectacol fotbalistic, vă anunțăm că echipa Performer se retrage din competiție. Într-adevăr, diferența dintre jucătorii activi de futsal, chiar dacă aceștia au peste 35 de ani, față de cei amatori este mare, dar noi am vrut să formăm o echipă care să lupte împotriva formațiilor similare, precum CFR sau Săgeata, care au sau au avut în componență jucători de futsal, tocmai pentru a crește spectacolul fotbalistic. Din păcate, se pare că am greșit și ne-am atras antipatia publicului, iar fotbalul este făcut să fie iubit de public. Anul viitor vom juca, la fel ca anul trecut, numai cu jucătorii noștri din Constanța. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze publicului Trofeului „Telegraf”“.

În aceste condiţii, organizatorii au decis ca în competiția principală, pentru stabilirea câştigătoarei trofeului, să se dispute un turneu final cu trei echipe, Săgeata Stejaru, Oportun Mangalia şi FC Constanţa Marina, care vor juca fiecare cu fiecare. În turneul „ultra” old-boys, Municipal Constanța și Săgeata Stejaru se vor înfrunta în finala mare, iar în finala mică se vor afla faţă în faţă echipele Perla Murfatlar şi Sparta Techirghiol.

SITUAŢIE NESCHIMBATĂ ÎN CLASAMENTUL GOLGHETERILOR

În partidele jucate sâmbătă și duminică, în Sala Sporturilor, în ultima etapă din Grupele A, B și C, în sferturile de finală ale turneului principal şi în semifinalele turneului „ultra” old-boys s-au marcat 115 goluri (58 sâmbătă și 57 duminică), astfel că numărul reuşitelor la actuala ediţie a ajuns la 702 în 104 partide. În turneul principal, liderul clasamentului golgheterilor se menţine Ionuț Ilie (Oportun Mangalia), cu 14 goluri. Pe locul secund este Dorel Zaharia (Club 29 Constanța), cu 12 goluri, iar pe locul 3 se află Cristian Crecan (Old-Boys Năvodari) şi Ștefan Ciobanu (FC Constanța Marina), ambii cu câte 11 goluri.

În turneul „ultra” old-boys, primul loc în ierarhia marcatorilor este ocupat de Stelian Carabaș (Municipal Constanţa), cu 19 goluri, urmat de Gheorghe Blacioti (Săgeata Stejaru), cu 11 goluri, şi de Daniel Baraghin (Sparta Techirghiol), cu 10 goluri.

Sponsorul tehnic al echipei Telegraf și al turneului este firma de echipament sportiv SC Evelyn Sport SRL (contact: 0727.056.562 - Cristian Daniel).

Trofeul „Telegraf” este organizat de cotidianul „Telegraf”, în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal Constanța și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

Citește și:

Fotbal spectacol la Trofeul „Telegraf” de Valentine's Day

S-au stabilit sferturile de finală la Trofeul „Telegraf”

Trofeul „Telegraf“ ajunge în faza partidelor eliminatorii

Multe variante de calificare în Grupa C a Trofeului „Telegraf”

Sâmbătă, zi decisivă la Trofeul „Telegraf” în trei grupe12