Prejudiciu uriaș în dosarul Hexi Pharma!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În perioada 2014 - 2016, 51 de milioane de lei

Prejudiciu uriaș în dosarul Hexi Pharma!

• Parchetul a stabilit: moarte violentă!
Sănătate 24 Mai 2016 / 16:56 1283 accesări

Prejudiciu uriaș în dosarul Hexi Pharma, companie care oferea spitalelor dezinfectanți diluați. Este vorba despre 51 de milioane de lei în perioada 2014 - 2016, interval în care Hexi Pharma a încheiat contracte de vânzare de produse biocide cu 152 de unități medicale, potrivit Parchetului General.

DOSARUL DE UCIDERE DIN CULPĂ

În ceea ce priveşte dosarul de ucidere din culpă, privind accidentul în urma căruia Dan Condrea ar fi decedat, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a precizat că se vor administra în continuare probe. ”În asemenea cazuri se efectuează expertize criminalistice, genetice, se realizează percheziţii informatice în mediile de stocare ridicate de la faţa locului. Vor fi audiate şi reaudiate toate persoanele de câte ori este necesar pentru a se clarifica toate aspectele”, a precizat Lazăr. Marţi, 24 mai, medicii legişti au făcut autopsia, iar partenera de viaţă a patronului Hexi Pharma, Uliana Ochinciuc, a recunoscut cadavrul ca fiind al lui Condrea, au declarat surse din cadrul Serviciului Medical Ilfov. Potrivit sursei citate, au fost aduse la serviciul de medicină legală şi probe din locuinţa lui Dan Condrea, pentru a fi făcute testele ADN. Autopsia a continuat marţi, medicii eliminând, în urma unei analize amănunţite la inimă, ipoteza unui infarct la volan sau a unui accident vascular cerebral.

PARCHETUL A ANUNȚAT

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunțat că moartea lui Dan Condrea a fost violentă, iar leziunile constatate s-au putut produce prin loviri de corpuri şi planuri dure, cât şi prin strivire de componentele unui autovehicul. ”Totodată, concluziile provizorii au stabilit că nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel menţionat mai sus”, potrivit unui comunicat de presă. Anchetatorii au găsit în urma cercetării la faţa locului telefoanele victimei, ”asupra cărora sunt în derulare proceduri de percheziţie informatică, precum şi cartea de identitate şi permisul de conducere ale acesteia”.

Potrivit unor surse judiciare, Dan Condrea conducea cu o viteză ridicată înainte de a se produce accidentul, urmând ca în urma unei expertize să se stabilească exact ce viteză a avut. De asemenea, s-au solicitat imagini de pe camerele de supraveghere din zonă și înregistrarea apelului la 112, unul dintre cei doi martori oculari fiind cel care a anunţat accidentul. Anchetatorii vor verifica dacă omul de afaceri a lăsat un testament, au precizat aceleaşi surse. De asemenea, menționăm că surse din rândul anchetatorilor au precizat pentru Mediafax că familia lui Dan Condrea ar fi angajat o firmă specializată, care i-ar fi făcut recontrucţie facială.

Citește și:

Noi teorii privind moartea patronului Hexi Pharma

Patronul Hexi Pharma: sinucidere sau crimă? O moarte suspectă!

Procurorul general declară că nu sunt indicii că Dan Condrea era filat

Produsele Hexi Pharma folosite în teatrele de operații, retrase

„Synevo”, în scandalul dezinfectanților diluați

Probleme grave din Sănătate ținute secret de medici?

Dezinfectanții diluați chiar și de 10 ori - compania își cere scuze!? Reacții...

Atentat la sănătatea publică, „sub acoperirea“ SRI!?

Rezultate îngrijorătoare ale testelor din spitale. Nereguli și la Constanța

SRI, implicat în scandalul dezinfectanților diluați?

Cum vrea premierul să recâştige încrederea pacienţilor români?

Taguri articol


12