Alimente care redau energia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alimente care redau energia

Sănătate 21 Ianuarie 2010 / 00:00 1479 accesări

De multe ori, mulţi dintre noi ne plângem de o stare de oboseală care are tendinţa de a se permanentiza. “Cauza acestei oboseli poate fi şi absenţa din alimentaţie a unor anumite alimente. E nevoie de alimente care accelerează metabolismul şi menţin constant nivelul de energie. Cele mai importante substanţe necesare pentru producerea de energie sunt vitaminele din complexul B”, explică master european în Educaţie pentru Sănătate şi Programe de Sănătate, totodată şi şeful Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Loti Popescu. Ea mai spune că lipsa acestora stă la baza funcţionării necorespunzătoare a glandelor suprarenale, fapt ce determină căderi bruşte de energie. Alte substanţe nutritive care accelerează metabolismul sunt: vitamina C, magneziul, zincul, fierul, coenzima Q10 ş.a. “Mai ales la trecerea de la iarnă la primăvară resimţim oboseala. Pentru ca această trecere să se facă mai uşor şi pentru a fi în formă, e bine să ne asigurăm organismul cu alimente energizante”, spune dr. Popescu. De exemplu, seminţele încolţite sunt pline de energie. Medicul şef spune că ele reprezintă alimente dătătoare de viaţă, care ajută la întărirea, revitalizarea şi regenerarea organismului. Acestea conţin concentraţii mari de antioxidanţi, minerale, proteine, enzime şi fibre. Prin germinare, capacităţile nutritive ale seminţelor cresc. Cerealele eliberează zahărul într-un ritm lent, sunt o sursă bogată de vitamine B. Şi ovăzul conţine substanţe dătătoare de energie, ajută la menţinerea constantă a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce îl recomandă ca aliment potrivit pentru micul dejun, pentru a beneficia de maximum de energie pe tot parcursul dimineţii.

Taguri articol


12