Alimentele cu amidon

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Alimentele cu amidon

Sănătate 18 Ianuarie 2010 / 00:00 651 accesări

Dr. Loti Popescu, master european în Educaţie pentru Sănătate şi Programe de Sănătate, totodată şi şeful Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, explică rolul alimentelor care conţin amidon. Ea spune că cerealele conţin aproximativ 70% amidon. De asemenea, furnizează un conţinut variat în fibre dietetice, proteine, vitaminele B şi E şi elemente diverse pentru tranzit. “Procesarea distruge conţinutul”, atrage atenţia medicul. Pâinea neagră şi integrală este bogată în fibre, fier, potasiu, zinc, cupru, magneziu şi vitamine din grupurile B şi E. Este numai bună pentru sistemul digestiv şi sistemul nervos. Orzul este bogat în fibre solubile (care ajută corpul să elimine excesul de colesterol) şi în complexul de vitamine B, inhibitori de proteaze (prevenirea cancerului), calciu, potasiu. El este bun pentru sistemul imunitar, sistemul digestiv, inimă şi circulaţie, sistemul nervos, dar şi sistemul excretor. Porumbul sau mălaiul este bogat în amidon şi potasiu, el fiind ideal pentru sistemul digestiv şi sistemul nervos.

Taguri articol


12