Băuturile acidulate măresc riscul de cancer

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Băuturile acidulate măresc riscul de cancer

Sănătate 29 Aprilie 2010 / 00:00 503 accesări

Nu este primul studiu care avertizează în legătură cu pericolele pe care le prezintă băuturile acidulate. Oasele fragile, casante, cancerul pancreasului, slăbiciunea din muşchi şi chiar paralizia au fost legate în trecut de consumul acestor băuturi. Numai două pahare de suc sunt îndeajuns pentru ca riscul de diferite boli să existe. Băuturile acidulate, consumate în mod curent, îmbătrânesc organismul mai repede decât în mod firesc, arată un studiu recent realizat de Universitatea Harvard. Ingredientul care grăbeşte procesul îmbătrânirii îl reprezintă fosfaţii, care sunt conţinuţi nu doar de băuturile acidulate, ci şi de carnea procesată, prăjituri şi pâine. Testele pe cobai au arătat că acest mineral se găseşte în pielea şi muşchii acestora, putând afecta inima şi rinichii. Chiar dacă cercetările au fost realizate pe cobai, oamenii de ştiinţă sunt convinşi că acelaşi lucru este valabil şi în cazul oamenilor, relatează DailMail.



Ştiri recomandate

12