Berea, în lupta cu tiroida

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Berea, în lupta cu tiroida

Sănătate 28 Ianuarie 2010 / 00:00 2905 accesări

Reglarea tiroidei cu ajutorul berii este posibilă numai dacă urmăreşti nişte reguli care, în combinaţie cu zaharurile pe care le conţine şi unii produşi de fermentaţie, pot obliga organismul să reacţioneze mult mai prompt atunci când există un surplus caloric în alimentele consumate. Există posibilitatea ca un aliment bogat în calorii să conţină principii care interacţioneaza cu ritmul nostru biologic, determinând stimularea secreţiei de sub piele. Berea conţine o serie de compuşi de fermentaţie înrudiţi cu alcoolul etilic, substanţă care, după ce pătrunde în sânge, acţionează asupra unor glande. Influenţa cea mai evidentă este cea asupra glandei tiroide, glandă cu rol important în metabolsimul grăsimilor. Astfel, consumul de bere într-o anumită perioadă a zilei, care coincide cu secvenţa din ciclul de secreţie al tiroidei poate creşte descărcarea de hormoni tiroidieni. Mai exact, substanţele antioxidante din hamei şi malţ pot preveni cancerul gastrointestinal, de tiroidă şi de gât. Efectul hormonilor tiroidieni se resimte atât asupra grăsimilor din sânge, cât şi asupra celor din hipoderm (stratul de sub piele).

Taguri articol


12