Diplome de Bac pe... bani de scaune!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Conflictul de la Liceul Sportiv, cercetat de ISJ

Diplome de Bac pe... bani de scaune!

Eveniment 18 Iulie 2014 / 00:00 1965 accesări

Nou scandal în învățământul constănțean. De această dată, în prim-plan se află Liceul Sportiv ”Nicolae Rotaru” din Constanța. Pe de-o parte, mai mulți elevi ai unității de învățământ se plâng de faptul că li s-a impus să cumpere scaune în schimbul eliberării adeverinței de Bac, iar pe de altă parte, directorul liceului, prof. Andrei Szemerjai, spune că elevilor nu li s-a cerut decât să plătească stricăciunile pe care le-au făcut în ultima lună. ”Elevii clasei respective au rupt 12 scaune. Ei au considerat că, dacă termină școala, nu mai este nevoie de mobilier. Regulamentul de organizare și funcționare al liceului spune că toate daunele, în cazul în care autorul nu poate fi indicat, sunt plătite de colectivul clasei”, a explicat directorul liceului. El a precizat că s-a stabilit ca cele două clase, care învață în aceeași sală, să plătească, fiecare, câte șase scaune. ”Ca metodă de a recupera banii, i-am condiționat cu eliberarea actelor, măsură pe care noi o aplicăm și în cazul elevilor care stau în cămin. Până nu predau toate lucrurile pe care le-au primit la începutul anului școlar, nu le eliberăm actul care îi face liberi pentru a se putea înscrie la alt club sportiv”, a completat prof. Szemerjai. Directorul Liceului Sportiv ”Nicolae Rotaru” a adăugat că se confruntă cu probleme de ordin material la fiecare sfârșit de an școlar. ”Noi rămânem, cam în fiecare an, cu buza umflată, pentru că elevii nu mai au grijă de mobilier. Ne-am confruntat cu situația în care elevii stăteau în picioare la ore pentru că niciun scaun nu mai era bun”, a concluzionat prof. Szemerjai.

ISJ A CERUT UN PUNCT DE VEDERE DIN PARTEA LICEULUI Inspectorul școlar general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța, prof. Mircea Vrană, a spus că la ISJ nu a fost înregistrată nicio reclamație în acest sens. ”Noi am cerut un punct de vedere din partea unității de învățământ, fără să existe o sesizare în această privință. Dacă regulamentul intern al liceului prevede această modalitate de a recupera daunele pe care elevii le fac, înseamnă că atât ei, cât și părinții au fost informați de faptul că trebuie să plătească stricăciunile”, a explicat inspectorul școlar. El a completat că problema este de ordin intern, așa că elevii trebuie să se adreseze liceului pentru rezolvarea ei.

Elevii clasei a XII-a D, dar şi părinţii lor s-au arătat nemulțumiţi de faptul că trebuie să plătească stricăciunile pe care le-au făcut. Dirigintele clasei, prof. Dumitru Micu, spune că el personal nu a cerut elevilor bani, pentru că nu s-a ocupat de eliberarea adeverințelor de Bacalaureat. Mai mult decât atât, profesorul s-a aflat în concediu medical în ultima lună, fapt confirmat și de directorul liceului. ”Dacă va fi cazul, voi plăti eu scaunele, din salariul meu de bugetar, numai să se liniștească mai repede situația”, a declarat, pentru „Telegraf”, prof. Micu.

Taguri articol


12