Ediţia revenirilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Trofeul “Telegraf”, ediţia a 21-a

Ediţia revenirilor

Sport 31 Decembrie 2011 / 00:00 920 accesări

Ediţia a 21-a a Trofeului “Telegraf” la fotbal în sală, cea mai veche competiţie de acest gen din ţară rezervată veteranilor, pare una a marilor reveniri. Iată că după revenirile în competiţie a două echipe vechi - Victoria Techirghiol şi CS Agigea, mai avem parte de încă o surpriză plăcută, revenirea unei foste medaliate - Club 29, clasată a treia în 2005. Tot la acest capitol putem trece şi înscrierea în competiţie a CFR Constanţa, echipă revenită la Trofeul “Telegraf” anul trecut, după o mai lungă absenţă. Interesant este faptul că oraşul Ovidiu are, deja, două echipe înscrise în competiţie, ceea ce ar putea da naştere la derby-uri acerbe în caz că ambele teamuri vor nimeri în aceeaşi grupă! Reamintim echipelor înscrise în competiţie că trebuie să prezinte tabelul cu jucătorii din lot, vizat de un medic, până la şedinţa tehnică, în caz contrar ele nefiind acceptate la tragerea la sorţi. Înscrierea echipelor în competiţie se face conform regulamentului de mai jos cu menţiunea că pot apărea unele modificări minore, varianta definitivă urmând a fi publicată în cotidianul Telegraf în ziua şedinţei tehnice. Şedinţa tehnică este programată pe data de 11 ianuarie, competiţia urmând să se desfăşoare anul viitor începând cu weekend-ul 14/15 ianuarie.

Regulamentul ediţiei din 2012:

@ Trofeul Telegraf la fotbal în sală este o competiţie particulară deschisă - cu precădere - echipelor rezidente în zona Dobrogea.

@ Au drept de joc numai cei născuţi până la data de 31 decembrie 1977 (inclusiv), indiferent dacă sunt sau nu legitimaţi; de asemenea, fiecare echipă poate avea în lot un singur jucător cu vârsta între 30 şi 35 de ani (1 ianuarie 1978 - 31 decembrie 1982), el neavând însă drept de joc dacă este jucător activ, care evoluează în Liga I, Liga a II-a şi Liga a III-a de fotbal, în campionatele de fotbal din străinătate (primele trei eşaloane), precum şi în Campionatul Naţional de fotbal în sală (Liga I şi Liga a II-a).

@ Angajaţii Telegraf şi Neptun TV vor fi exceptaţi de la condiţiile de vârstă, dar nu pot evolua decât la echipa Telegraf.

@ Partidele se vor desfăşura conform Legilor jocului de Fotbal în Sală, cu următoarea excepţie: faulturile nu se contabilizează. De asemenea, când Regulamentul de Fotbal în Sală intră în contradicţie cu regulamentul competiţiei se acceptă prevederile din acest regulament.

@ Terenul de joc are dimensiunile terenului de handbal, autul urmând a se executa cu piciorul.

@ Fiecare meci va avea două reprize a 20 de minute, cu pauză de 3 minute. În cazul meciurilor eliminatorii, dacă rezultatul se menţine egal după cele 40 de minute regulamentare, se joacă prelungiri - două reprize a câte 5 minute fiecare; dacă egalitatea persistă, se apelează la lovituri de departajare, câte 3 de fiecare echipă. La executarea loviturilor de departajare pot participa toţi jucătorii înscrişi pe foaia de arbitraj.

@ Echipele din teren vor fi alcătuite din 5 jucători şi 1 portar; lotul poate conţine maximum 20 de jucători, cu condiţia să fie anunţat până la primul joc pe o listă care să cuprindă: numele şi prenumele tuturor jucătorilor, data naşterii, seria şi numărul de pe buletinul sau cartea de identitate, iar această listă să fie semnată şi parafată de un medic de familie şi de reprezentantul echipei. Orice modificare ulterioară a listei nu va fi admisă, iar un jucător nu poate apărea decât în lotul unei singure formaţii. Jucătorii sunt obligaţi să deţină asupra lor un act de identitate oficial (B.I., C.I. sau paşaport), pentru a se putea rezolva imediat eventualele contestaţii. În caz de nerespectare a acestor condiţii, echipa care va încălca regulamentul va pierde automat meciul respectiv, iar la o a doua abatere poate fi exclusă din competiţie.

@ Un jucător eliminat într-o partidă poate fi înlocuit de un coechipier în acea partidă, după ce echipa împotriva căreia s-a dictat sancţiunea a jucat 5 minute în inferioritate numerică, indiferent dacă s-a marcat sau nu vreun gol. Jucătorul eliminat este suspendat automat pentru partida următoare, Comisia de Organizare a competiţiei urmând să decidă dacă suspendarea se măreşte la mai multe etape, în funcţie de gravitatea faptei care a dus la eliminare.

@ Contestaţiile, însoţite de taxa de contestaţie, se pot depune după partidă, în cel mult jumătate de oră, depăşirea acestui termen ducând la anularea contestaţiei.

@ Orice altă problemă ivită în turneu, care nu poate fi rezolvată conform acestui regulament, va fi tratată separat de Comisia de Organizare a competiţiei.

@ Câştigătoarea turneului va primi Trofeul “Telegraf”, care este transmisibil.

@ Achitarea taxei de înscriere în competiţie înseamnă acordul necondiţionat cu regulamentul prezentat anterior.



12