HCM Constanţa a strălucit pentru a treia oară !

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

HCM Constanţa a strălucit pentru a treia oară !

Sport 30 Aprilie 2007 / 00:00 1282 accesări

Un titlu pentru istorie, pentru oraş şi constănţeni! O performanţă splendidă pentru o echipă al cărei parcurs descrie succesul. Handbal Club Municipal Constanţa a devenit sîmbătă cea mai galonată echipă a provinciei în istoria handbalului românesc, depăşind ştacheta ce părea intangibilă - trei titluri naţionale: 2004, 2006, 2007! ”Pentru voi, împreună cu noi, de TREI ori campioni!”, iată motto-ul cu care ”fantasticii Constanţei” şi-au invitat 2.000 de suporteri în ”templul succesului”, Sala Sporturilor, pentru un nou spectacol, atmosferă incendiară şi... hora bucuriei! Trăite şi sărbătorite alături de constănţeni pînă tîrziu în noapte, într-un eveniment exploziv.

Recital, ca la noi pe Litoral

Pregătiţi pentru un ultim spectacol de gală în acest sezon, campionii antrenaţi de Lucian Râşniţă (la primul trofeu în handbalul masculin) şi Eden Hairi au împărţit spectatorilor, înaintea partidei cu Politehnica Iaşi, tricouri şi mingi cu autografele lor. Apoi a urmat recitalul... Cu o linie de şase metri eficientă, Toma - Dragicevic - Timofte (18 goluri), bine susţinută de conducătorul de joc Ionuţ Săulescu (şase reuşite), formaţia noastră a îndepărtat, în primele zece minute, suspansul, dînd un răspuns hotărît... ”vrem titlul!” Fiecare gol în parte a fost unicat, savurat la intensitate maximă deopotrivă de jucători şi spectatori, aerienele şi execuţiile senzaţionale dictînd ritmul partidei. Meciul a semănat unei numărătoare inverse către momentul festiv, golul înscris de portarul-golgeter Mihai Popescu în ultimele secunde, din acţiune, consfinţind rezultatul final, 42-22 (la pauză 24-9) şi declanşînd fiesta la ţărmul mării. Golurile constănţene au fost înscrise de Dragicevic 7g, Toma 6g, Săulescu 6g, Timofte 5g, Buricea 4g, Giotoiu 3g, Stavrositu 3g, Kajganic 2g, Kazic 2g, Şoldănescu, Muraru, Adzic şi portarul Popescu - cîte unul. După cîteva zile de vacanţă şi ultima etapă a campionatului, deplasarea de sîmbătă de la Tîrgu Jiu, campionii pregătesc campania Cupa României, disputată în turneul de la Braşov, din perioada 15-17 mai, cu obiectiv ferm... menţinerea trofeului şi eventului la ţărmul mării.

Încă o primăvară fericită oferită de handbaliştii Constanţei

Hora bucuriei, organizată pe loc de triplii campioni naţionali, confetti alb-albastre care au inundat Sala Sporturilor, suporterii îmbrăţişîndu-şi sau ridicîndu-şi în aer eroii, autografe, poze pentru posteritate... şi marele moment: căpitanul Ionuţ ”eşti cel mai bun” Stănescu primeşte simbolul muncii şi al datoriei împlinite... TROFEUL CAMPIONILOR! Premierea a fost onorată de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Belu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu şi oamenii care au făcut posibilă incredibila bucurie: primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean şi al HCM Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

După minutele petrecute pe terenul gloriei, petrecerea campionilor s-a mutat în faţa Sălii Sporturilor, unde Andreea Bănică şi Nicoleta Luciu, împreună cu suporterii, au salutat marea performanţă a handbaliştilor constănţeni, sub un foc de artificii multicolor. Cu medaliile la gît, îmbrăcaţi în tricourile de campioni naţionali, au urcat rînd pe rînd pe scenă ”delfinii de aur”, în aplauzele spectatorilor: Ionuţ Stănescu, Mihai Popescu, Bogdan Şoldănescu, Mihai Timofte, George Buricea, Paul Giotoiu, Mircea Muraru, Marius Stavrositu, Laurenţiu Toma, Milutin Dragicevic, Ognjen Kajganic, Mihailo Petrovski, Alexandar Adzic, Miodrag Kazic, Ionuţ Săulescu, Mihnea Stere, Alexandru Gălan. Alături de jucători, antrenorii Lucian Râşniţă şi Eden Hairi, directorul executiv Nurhan Ali, preşedintele Nicuşor Constantinescu şi preşedintele de onoare Radu Mazăre. Petrecerea s-a mutat apoi la restaurantul ”Casa Teleorman”, unde membrii Consiliului Director şi jucătorii, însoţiţi de soţii şi prietene, au dansat pînă în zori de zi. Ca o paranteză, sufletul petrecerii a fost micuţa fiică a lui Miodrag Kazic, care şi-a schimbat pe rînd partenerii, colegii tatălui său. O bătălie a fost cîştigată, războiul continuă!

Misiune împlinită... echipa Constanţei, performanţa României

Octavian Belu, preşedinte ANS: ”Mă bucur pentru Constanţa. Poate scăpăm de această obsesie, că provincia nu poate sau este privată de posibilitatea de a cîştiga titlul naţional, că provincia nu are posibilităţi, sponsori sau putere să se lupte cu echipele mari din Capitală. Iată că se poate!”

Nurhan Ali, director executiv HCM: ”Diferenţa dintre noi şi celelalte combatante a făcut-o încrederea pe care ne-a acordat-o Consiliul Local Municipal în momentul cînd ne-a adoptat şi dragostea spectatorilor care ne-au susţinut meci de meci şi care au meritat cu prisosinţă cele trei titluri. Cînd am plecat la drum cu această echipă, voiam să sparg odată pentru totdeauna hegemonia Capitalei, care ani de zile ne-a luat cei mai buni jucători. Acum, Constanţa este Capitala handbalului masculin românesc”.

Lucian Râşniţă: ”Este titlul acestor jucători care s-au supus unui regim de pregătire extraordinar şi trebuie să le mulţumim pentru munca şi devotamentul probate pe parcursul întregului sezon”.

Ionuţ Stănescu: ”Toate titlurile obţinute la Constanţa au fost speciale. Acesta a fost cel mai greu, poate din acest motiv are o semnificaţie mai mare”.

Marius Stavrositu: ”Sper din tot sufletul să urmeze cît mai multe, formăm o echipă redutabilă, puternică, sper doar să rămînă şi la anul nucleul de bază. Deocamdată sînt bucuros pentru că am cîştigat a treia oară campionatul, iar publicul care a venit la meci ne-a făcut să ne simţim cea mai iubită echipă din ţară”.

Laurenţiu Toma: ”Este o performanţă muncită, ne bucurăm că s-a întîmplat din nou acasă, în faţa acestor minunaţi suporteri. Le mulţumesc, sper să fie alături de noi în continuare, la mai multe astfel de performanţe. Anul acesta, toate echipele şi-au dorit să cîştige, de parcă s-ar fi terminat campionatele. A fost greu, dar cu atît mai plăcut sentimentul la final”.12