Mărul, depozit de substanţe hrănitoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mărul, depozit de substanţe hrănitoare

Sănătate 22 Ianuarie 2010 / 00:00 834 accesări

Specialiştii spun că merele îmbunătăţesc în general funcţionarea plămânilor, deoarece conţin antioxidanţi. Totodată, merele ajută la întărirea oaselor. Se spune că oamenii care mănâncă multe mere în mod obişnuit au 20% mai puţine şanse de declanşare a cancerului. Merele sunt foarte bogate în fibre, aproape 80% din fibrele din măr sunt solubile şi reduc colesterolul. Restul de 20% sunt fibre nesolubile despre care se crede că previn bolile cancerigene. Potasiul, care se găseşte în mere, este important în normalizarea presiunii arteriale. Merele conţin, de asemenea, vitaminele A, B1, B2, C şi, în plus, substanţe nutritive ca magneziu, fosfor, fier şi potasiu. Din acest punct de vedere, mărul este un depozit de substanţe hrănitoare.



Ştiri recomandate

12