Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR

Politică 27 Aprilie 2024 / 20:05 965 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că îl susţine pe Mugur Isărescu, 74 de ani, pentru un nou mandat la șefia Băncii Naționale deoarece „România are nevoie de stabilitate monetară”.

„România are nevoie de stabilitate monetară şi cred că domnul Isărescu trebuie să mai ia un mandat”, a declaratMarcel Ciolacu.

Premierul a mai fost întrebat dacă nu mai e nimeni altcineva care să-l poată înlocui pe Mugur Isărescu, guvernator al BNR încă din 1990.

„Vedeţi contextul! În acest moment, eu îmi doresc stabilitate monetară şi domnul Isărescu pe plan internaţional e un om recunoscut. Vorbesc din funcţia de prim-ministru. Trebuie un partener la BNR. Vedem că am ţinut cursul, n-a crescut dobânda cât a crescut în alte state. E normal să discut cu guvernatorul. Credeţi că această scădere a inflaţiei se face fără un mecanism bine gândit şi fără discuţii foarte serioase despre unde trebuie să intervină statul? Pentru această perioadă, încă de instabilitate economică, fragilă, cred că e persoana potrivită”, a mai precizat Ciolacu.Ştiri recomandate

12