Ministrul Sănătăţii: anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătăţii: anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală

Sănătate 27 Aprilie 2024 / 12:55 916 accesări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.

Mi se pare mult mai firesc şi mult mai simplu ca o femeie tânără să beneficieze de tratament contraceptiv, dacă doreşte acest lucru, în mod evident, pe bază de prescripţie medicală, pentru că în sistemul care a existat acum mai mulţi ani, care însemna achiziţie centralizată, distribuirea în judeţe şi aşa mai departe - era foarte complicat - ducea la foarte multe pierderi şi la foarte multă birocraţie. O să discutăm în ceea ce priveşte categoriile eligibile, să avem în vedere ca toate persoanele care ar trebui să beneficieze de un astfel de tratament să poată să o facă", a explicat ministrul Sănătăţii.

Rafila a menţionat că pentru minore este necesar acordul părinţilor.

"O să vedem la minore, este problema legată şi de discuţia cu părinţii acestor minore, pentru că e bine ca tratamentul contraceptiv să fie făcut şi cu acordul părinţilor", a spus ministrul, întrebat dacă proiectul va fi valabil şi pentru minore.Ştiri recomandate

12