Nucile, sursă bună de proteine

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Nucile, sursă bună de proteine

Sănătate 29 Ianuarie 2010 / 00:00 1264 accesări

Master european în Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate, totodată şi şeful Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Loti Popescu, vorbeşte azi despre importanţa nucilor în alimentaţia de zi cu zi. În primul rând, este bine de ştiut că nucile constituie una dintre cele mai bune surse de proteine, acizi graşi esenţiali, vitamine şi minerale, într-o asociere net superioară celor din produsele de origine animală. “Reprezintă o hrană concentrată, avantajoasă şi pentru conţinutul caloric relativ mic”, explică medicul şef. 100 g nuci conţin: 15 g proteine, 62-63 g grăsimi (acid linolic 34%), 10-11 g glucide, 6 g fibre, 2 g minerale. În ciuda grăsimilor pe care le conţin (acizi graşi nesaturaţi, dar şi substanţe necesare metabolizării grăsimilor), nu duc la obezitate. “Proteinele din nuci (cu aminoacizii esenţiali) sunt prezente din abundenţă. Uşor de digerat, nu necesită o aciditate gastrică atât de mare ca pentru digestia proteinelor animale. Nucile ar trebui să facă parte din una din mesele fiecărei zile”, a mai spus dr. Loti Popescu.

Taguri articol


12