Planta de cacao, bună pentru sănătate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Planta de cacao, bună pentru sănătate

Sănătate 19 Ianuarie 2010 / 00:00 1085 accesări

Planta de cacao are un impact semnificativ asupra sănătăţii. Rezultatele unor studii de specialitate arată că un regim alimentar bogat în flavonoli din cacao s-ar putea dovedi extrem de benefic pentru reducerea numărului de decese provocate de două dintre cele mai ucigatoare boli ale lumii contemporane: bolile de inimă şi cancerul. De asemenea, sunt medici care spun că un anumit flavonol din cacao ar contribui la îmbunătăţirea relaxării vaselor de sânge, un factor important al sănătăţii cardiovasculare. Flavonolul epicatechin, care este abundent în cacao, se găseşte şi în anumite fructe şi legume, în ceaiul verde, în vinul roşu şi în sucul de grapefruit roz. O cercetare ştiinţifică făcută de Universitatea Harvard, pe adulţi cu vârste cuprinse între 59 şi 83 de ani, a arătat că persoanele care consumau în mod regulat cacao au înregistrat o creştere de 8% a circulaţiei sângelui, după o săptămână, şi de 10%, după două săptămâni.

Taguri articol


12