Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 04 Octombrie 2011 / 00:00 731 accesări

MEDALII CONSTĂNŢENE LA CN INDIVIDUAL DE TENIS DE MASĂ TINERET

Desfăşurate la finalul săptămânii trecute la Buzău, Campionatele Naţionale Individuale de tenis de masă pentru tineret au adus o salbă de medalii pentru sportivii constănţeni, pregătiţi de Liliana Sebe, Stelian Haşoti şi Viorel Filimon. Eroul delegaţiei oraşului de la ţărmul mării a fost Lucian Munteanu (CSV 2004 Tomis Constanţa) care a câştigat medalia de aur la simplu, argint la dublu, împreună cu Bogdan Simion (LPS “Nicolae Rotaru” Constanţa), şi tot de argint la dublu mixt, împreună cu Irina Ciobanu (LPS Slatina). Tot medalie de argint a obţinut Roxani Iamandi (LPS “Nicolae Rotaru” Constanţa) în proba de dublu feminin, împreună cu Roxana Istrate (CSM Buzău). Palmaresul constănţenilor a fost întregit de cele două medalii de bronz câştigate de Ana Maria Sebe (CS Farul Constanţa), la simplu feminin şi dublu feminin, împreună cu Andreea Dodean (CS Dumbrăviţa).

DOUĂ JUNIOARE CONSTĂNŢENE VOR LA CM DE TENIS DE MASĂ

Pe 15 octombrie, la Mediaş, se va organiza un turneu de tenis de masă în vederea selecţiei pentru Campionatul Mondial de juniori I şi de completare a lotului naţional de junioare I pentru anul competiţional 2012. Câştigătoarea turneului va participa la Campionatul Mondial rezervat junioarelor I, care va avea loc în perioada 13-20 noiembrie. La turneu vor participa şi două sportive de la LPS “Nicolae Rotaru” Constanţa, Roxana Iamandi şi Alina Zaharia. La sfârşitul acestei săptămâni, pe 8 şi 9 octombrie, în sala Liceului cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” din Constanţa, va avea loc Trofeul Speranţelor pentru sportivii născuţi în anul 2001.

CS NĂVODARI, LOCUL 2 LA CN DE RUGBY ÎN 7

Sâmbătă, la Bucureşti, pe terenul Olimpia, s-a disputat etapa a 3-a a Campionatului Naţional de rugby în 7 - Divizia A. CS Năvodari a încheiat competiţia pe locul secund, obţinând trei victorii cu Metrorex Bucureşti (24-14), Callatis Mangalia (24-0) şi Jandarmeria Bucureşti (33-0) şi un eşec cu Olimpia Bucureşti (5-28). În semifinale, CS Năvodari a învins pe CSM Sibiu, scor 21-7, iar în finală a cedat cu 0-38 în faţa gazdelor de la Olimpia Bucureşti. În clasamentul general, CS Năvodari se află pe locul 3, fiind devansată de Griviţa Bucureşti şi Olimpia Bucureşti. Etapa viitoare se va desfăşura sâmbătă, la Bucureşti, pe terenul Griviţa. Lotul echipei CS Năvodari: Cristian Grigore, Daniel Lupu, Marius Prodan, Mihai Lupaşcu, Alexandru Trandafir, Cosmin Croitoriu, Ştefan Iutu, Constantin Trifan, Augustin Iorga, Alexandru Cojocaru, Cosmin Averiti şi Vasile Radu. Antrenori: Cornel Suciu şi Cristian Husea.

BOXERUL BOGDAN JURATONI, LA O VICTORIE DE CALIFICARE LA JO

Ieri, la Campionatele Mondiale de box pentru seniori de la Baku (Azerbaidjan), au urcat în ring şi doi pugilişti români. Bogdan Juratoni (categoria 75 kg) a câştigat înainte de limită în faţa slovacului Tibor Varga, meciul fiind oprit în prima repriză pentru inferioritatea adversarului, într-un moment în care românul conducea cu 12-2. Următorul său adversar, în optimile de finală programate astăzi, este cubanezul Emilio Correa, meciul fiind decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, acolo unde vor ajunge pugiliştii calificaţi în sferturi. Tot ieri a boxat şi Răzvan Andreiana (56 kg), cu englezul Luke Campbell, care s-a impus la puncte cu 17-7. Astăzi boxează în optimi şi Mihai Nistor (+91 kg), împotriva croatului Filip Hrgovic.

CĂDERE DE TREI LOCURI PENTRU HALEP

Jucătoarea română de tenis Irina-Camelia Begu se menţine pe locul 38, cu 1.324 de puncte, în clasamentul WTA, dat publicităţii ieri, în care între primele 100 de sportive se mai numără alte patru românce. Constănţeanca Simona Halep a coborât trei poziţii, de pe 40 pe 43, cu 1.209p, în timp ce Monica Niculescu a înregistrat o urcare de un loc, fiind în prezent pe 57, cu 1.071p. Alexandra Dulgheru ocupă în această săptămână locul 66, cu 997p, după ce săptămâna trecută se afla pe poziţia 59, iar Sorana Cîrstea a urcat un loc şi este pe poziţia 80, cu 885p. În primele 200 de jucătoare ale lumii mai figurează cinci românce: Alexandra Cadanţu - locul 102, de pe 111, cu 672p, Edina Gallovits-Hall - locul 115 (în urcare de pe 116), cu 577p, Mihaela Buzărnescu - locul 156 (în urcare de pe 163), cu 394p, Elena Bogdan - locul 169 (în urcare de pe 178), cu 358p şi Mădălina Gojnea - locul 191, în coborâre de pe 168, cu 320p. La dublu, Niculescu este jucătoarea din România cel mai bine clasată, pe locul 50, fiind urmată de Dulgheru - locul 52, Begu - locul 63 şi Cîrstea - locul 70. Primele trei poziţii în ierarhia WTA sunt ocupate de următoarele jucătoare: 1. Caroline Wozniacki (Danemarca) 8.755p, 2. Maria Şarapova (Rusia) 6.450p, 3. Vera Zvonareva (Rusia) 6.315p.

TECĂU, ÎN STAŢIONARE ÎN CLASAMENTUL ATP

Tenismanul român Victor Hănescu a urcat două locuri şi se află pe 81, cu 645 de puncte, în clasamentul ATP dat publicităţii ieri, în timp ce Adrian Ungur a urcat şapte poziţii şi este pe 123, cu 448p. În primii 300 de jucători se mai află Marius Copil şi Victor Crivoi. Copil a urcat două poziţii, până pe 220, fiind urmat de Crivoi, pe locul 221, tot cu 231p, după o urcare de două poziţii. La dublu, constănţeanul Horia Tecău se menţine pe locul 13, cu 4.070p. Primii trei clasaţi în ierarhia ATP: 1. Novak Djokovic (Serbia) 14.720p, 2. Rafael Nadal (Spania) 10.575p, 3. Roger Federer (Elveţia) 8.380p.

ROMÂNIA, ÎN PREMIERĂ LA CE DE CURLING

România participă în premieră la Campionatele Europene de curling care au loc în Danemarca, la Taarnby, după ce Federaţia Română de specialitate a luat fiinţă anul trecut. În cadrul competiţiei rezervate echipelor mixte, România a învins Norvegia (locul 2 în clasamentul pe naţiuni) cu scorul de 8-6, în Grupa Roşie. În continuare, echipa noastră va mai întâlni Olanda, Suedia, Austria, Spania, Ţara Galilor, Rusia şi Scoţia. La feminin, în al doilea eşalon valoric (Grupa C), România a pierdut primele două meciuri din Grupa Galbenă, 5-9 cu Slovenia şi 1-15 cu Franţa, urmând să întâlnească în continuare Serbia şi Turcia. Tot o victorie a obţinut şi echipa masculină, care a învins Islanda cu 7-6.

TIGER WOODS A IEŞIT DIN TOP 50

Tiger Woods nu mai face parte oficial din elita jucătorilor de golf, ieşind în afara clasamentului Top 50 după 15 ani de dominaţie. Ultima oară când sportivul american nu fusese clasat în primii 50 de jucători ai lumii a fost pe 13 octombrie 1996. De atunci el a câştigat 14 campionate majore - Masters, US Open, British Open şi campionatul PGA - şi a fost desemnat cel mai bun jucător din lume timp de 788 de săptămâni. Ultimul turneu câştigat de el a fost Masters-ul Australian din noiembrie 2009. În acelaşi an, Tiger Woods a fost acuzat de infidelitate de soţia sa, de care a şi divorţat ulterior. Tumultul din viaţa personală s-a cunoscut şi pe teren, Tiger nereuşind să mai atingă vârful de formă de altădată.



12