Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 31 Iulie 2013 / 00:00 507 accesări

TECĂU, ELIMINAT ÎN PRIMUL TUR LA WASHINGTON

Perechea formată din Horia Tecău şi Max Mirnîi (Belarus) a fost eliminată în primul tur al turneului de la Washington, dotat cu premii totale de 1.295.790 de dolari. Cei doi au fost învinşi în runda inaugurală de cuplul alcătuit din Grigor Dimitrov (Bulgaria) şi Michael Llodra (Franţa), cu 3-6, 6-3, 15-13. Pentru prezenţa în primul tur, Tecău şi Mirnîi vor primi un cec în valoare de 4.840 de euro, dar niciun punct în clasamentul ATP.

HĂNESCU, ÎN TURUL SECUND LA KITZBUHEL

Tenismenul Victor Hănescu, locul 46 în clasamentul ATP, s-a calificat ieri în turul secund al turneului de la Kitzbuhel (Austria), dotat cu premii în valoare totală de 467.800 de euro. Românul l-a învins în runda inaugurală pe slovenul Aljaz Bedene, locul 106 ATP, cu 6-2, 6-1, şi va juca în faza următoare cu spaniolul Albert Montanes, locul 45 ATP, cap de serie nr. 7, care l-a eliminat în primul tur pe Adrian Ungur. Prin calificarea în turul al doilea, Hănescu şi-a asigurat 20 de puncte ATP şi un cec în valoare de 7.100 de euro.

ATLETA ROXANA BÎRCĂ, SUSPECTĂ DE DOPAJ

Secretarul general al Federaţiei Române de Atletism, constănţeanul Cătălin Ganera, a declarat că există suspiciuni că atleta Roxana Bîrcă, medaliată cu aur la Jocurile Mondiale Universitare de la Kazan în proba de 5.000 de metri, a fost depistată pozitiv după terminarea cursei. „Sincer, nu vă pot da foarte multe amănunte. Aştept o documentaţie. Există nişte suspiciuni şi nu aş putea spune sută la sută până nu văd toată documentaţia şi până nu ascultăm toate părţile. Cu sportiva încă nu am luat legătura, ci cu doctorul şi l-am chemat la federaţie. După ce ne spune doctorul, vom anunţa. Nu aş putea să vă spun despre ce substanţă este vorba”, a spus Ganera. Roxana Bîrcă, în vârstă de 26 de ani, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de la Jocurile Mondiale Universitare de la Kazan, la data de 11 iulie, în proba de 5.000 de metri, cu cea mai bună performanţă a sezonului pentru sportiva tricoloră.

STEAUA ŞI CSM BUCUREŞTI AU FUZIONAT PENTRU LN DE BASCHET

Nou-promovata Steaua Bucureşti şi CSM Bucureşti au fuzionat pentru următorii patru ani, noua echipă care va evolua în Liga Naţională de baschet masculin urmând să se numească Steaua CSM Bucureşti. În urma acestui protocol, Primăria Capitalei va asigura un buget de 500.000 euro, iar clubul din bulevardul Ghencea se va ocupa de infrastructură. În primii doi ani, noua echipă va avea ca obiectiv calificarea în play-off, apoi calificarea într-o cupă europeană şi, în ultimul an de colaborare, clasarea între primele patru echipe. În urma acestei fuzionări s-a eliberat un loc în Liga Naţională, ce ar urma să fie ocupat de BC Miercurea Ciuc sau Dinamo Bucureşti.

RECORD MONDIAL LA 100 METRI BRAS, STABILIT DE RUTA MEILUTYTE

Sportiva lituaniană Ruta Meilutyte a stabilit un record mondial la 100 m bras, cu timpul de un minut, patru secunde şi 35 de sutimi, luni, în semifinalele Campionatelor Mondiale de înot de la Barcelona. Vechiul record (1:04.45) aparţinea, din 7 august 2009, americancei Jessica Hardy.

ATLETA YARGELIS SAVIGNE SE RETRAGE DIN ACTIVITATE

Yargelis Savigne, dublă campioană mondială la triplusalt (2007 şi 2009), a decis să se retragă din activitate, a anunţat Federaţia Cubaneză de Atletism. Daniel Osorio, director tehnic al federaţiei cubaneze, a explicat că după Campionatele Mondiale din 2011 de la Daegu, unde Savigne (28 de ani) a terminat pe locul 6, aceasta nu a mai reuşit să obţină rezultatele obişnuite şi a început să fie îngrijorată de acest lucru, la fel ca şi conducerea federaţiei. Savigne a fost campioană mondială la triplusalt în 2007, la Osaka, şi în 2009, la Berlin. În 2005, ea a câştigat argintul la CM de la Helsinki.

KATUSHA L-A SUSPENDAT PE ZABEL

Echipa rusă Katusha a anunţat că l-a suspendat pe antrenorul sprinterilor, fostul ciclist german Erik Zabel, după ce acesta a recunoscut că s-a dopat de-a lungul mai multor ani. „Aceste dezvăluiri din presă se referă la cariera lui Zabel ca rutier activ, din 1996 până în 2003, şi nu au nicio legătură cu echipa Katusha. Totuşi, Katusha a decis să-l suspende pe Erik Zabel, care a venit la echipă în 2012. În calitate de membră a Mişcării pentru un Ciclism Credibil (MPCC), echipa Katusha duce o strictă politică antidoping”, se arată într-un comunicat de pe site-ul echipei ruse. Zabel a recunoscut că s-a dopat în perioada 1996-2004 cu EPO, cortizon şi produse sanguine, într-un interviu pentru „Suddeutsche Zeitung“. La 24 iulie, în raportul comisiei de anchetă a Senatului francez pentru lupta contra dopajului s-a arătat că Erik Zabel, în vârstă de 43 de ani, s-a dopat cu EPO în Turul Franţei din 1998. Luni, Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) anunţase că Zabel a demisionat din postul deţinut în Consiliul Ciclismului profesionist.

AU GREŞIT INSCRIPŢIONAREA MEDALIILOR...

O eroare de inscripţionare de pe medaliile decernate la Jocurile Mondiale de la Cali (Columbia), o competiţie reunind disciplinele neolimpice şi aflată la a 9-a ediţie, a dus la bagatelizarea întrecerilor: în loc de „World Games“, producătorii trofeelor au scris „Word Games“, ceea ce înseamnă „Joc de cuvinte”, nu „Jocuri Mondiale“. Toate cele 1.221 de medalii bătute pentru a fi acordate sportivilor sunt inscripţionate eronat, iar organizatorul competiţiei a prezentat scuze sportivilor recompensaţi, evocând „o eroare independentă de voinţa sa”. Jocurile Mondiale se desfăşoară la fiecare patru ani, începând din 1981, în anul care urmează Jocurilor Olimpice de vară. Competiţia este programată pentru 11 zile, debutând în 26 iulie la Cali, al treilea oraş columbian. În calendarul întrecerilor figurează 40 de discipline, sporturi clasice, precum rugby-ul, de pildă, dar şi unele mai puţin obişnuite, ca biliard, roller, body-building, schi nautic, înot de salvare cu manechine etc. La competiţia din Columbia, prima ţară latino-americană care găzduieşte Jocurile Mondiale, participă în acest an aproape 4.000 de sportivi, din 120 de ţări.



12