Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 23 Martie 2013 / 00:00 530 accesări

TROFEUL CARPAŢI LA HANDBAL FEMININ

A 46-a ediţie a Trofeului Carpaţi la handbal feminin a început, vineri, în Sala Polivalentă din Craiova. Rezultate: Germania - Spania 27-23 (16-8), România A - România B 35-26 (16-13). Programul turneului - sâmbătă: România B - Spania (ora 11.15, Digi Sport 1), România A - Germania (ora 13.15, Digi Sport 1); duminică: România B - Germania (ora 11.00, Digi Sport 2), România A - Spania (ora 13.00, Digi Sport 1). Antrenorul Gheorghe Tadici a preferat să formeze două loturi tricolore în încercarea de a avea la dispoziţie cele mai în formă jucătoare pentru dubla din luna iunie, cu Slovacia, din barajul Campionatului Mondial din 2013. Din loturile României nu face parte nicio jucătoare de la Oltchim Rm. Vîlcea, care se pregăteşte pentru semifinala cu Gyor, din Liga Campionilor. Două componente ale campioanei României se regăsesc însă în echipa Spaniei, portarul Silvia Navarro şi interul Alexandrina Barbosa.

CUPELE EUROPENE LA HANDBAL

Programul echipelor româneşti în Cupele Europene la handbal masculin - sâmbătă, ora 11.00, Cupa Challenge, sferturi de finală, manşa retur: U. Bucovina Suceava - BB Ankara Spor (în tur: 36-33); duminică, ora 18.00, Cupa EHF, Grupa Principală D: Ştiinţa Bacău - Magdeburg (în direct la Digi Sport 1).

ANDREI FRANŢ, LOCUL 5 LA CE DE LUPTE

Sportivul Andrei Franţ, categoria 84 kg, a ocupat locul 5 la Campionatele Europene de lupte libere de la Tbilisi (Georgia), fiind învins, vineri, în finala pentru medalia de bronz, de Anzor Urişev (Rusia). Franţ a câştigat lupta din primul tur cu elveţianul Marco Lukas Riesen, apoi a fost învins de georgianul Dato Marsagişvili, care s-a calificat în finală şi, ulterior, a obţinut medalia de aur în faţa armeanului Musa Murtazaliev. În recalificări, românul l-a depăşit pe Dominic Klaus Peter din Austria, înainte de a lupta pentru locul 3. A doua medalie de bronz a fost obţinută de Ibragin Aldatov din Ucraina, care l-a întrecut pe Petru Ianulov din Republica Moldova, în ultimul act. Delegaţia României are o medalie obţinută la această ediţie a CE, prin Estera Dobre, care a câştigat, miercuri, argintul, la categoria 51 kg, în timp ce Adrian Moise (66 kg) şi Ana Maria Pavăl (55 kg) s-au clasat pe locul 5.

BEGU ŞI HĂNESCU AU PIERDUT ÎN TURUL SECUND LA MIAMI

Jucătoarea română de tenis Irina-Camelia Begu, locul 53 WTA, a fost învinsă, joi seară, cu 6-3, 6-4, de sportiva americană Varvara Lepchenko (SUA), cap de serie nr. 25 şi locul 29 WTA, în turul al doilea al turneului de la Miami, dotat cu premii în valoare totală de 4,2 milioane de dolari. Pentru participarea pe tabloul principal de simplu de la Miami, Begu va primi 50 de puncte WTA şi un cec în valoare de 13.750 de dolari. Într-un meci de pe tabloul de dublu feminin, cuplul Anna-Lena Groenefeld / Petra Martic (Germania / Croaţia) a câştigat în faţa perechii Vania King / Monica Niculescu (SUA / România), cu 2-6, 6-2, 11-9. Vineri, Victor Hănescu, locul 57 ATP, a ratat calificarea în turul al treilea al turneului de la Miami (SUA). Hănescu a fost învins, în turul secund, cu 6-3, 6-3, după o oră şi 20 de minute de joc, de japonezul Kei Nikishori, locul 15 ATP şi al 13-lea favorit. Pentru participarea în turul al doilea, Victor Hănescu a obţinut 25 de puncte ATP şi un cec în valoare de 13.660 de dolari.

PERECHEA MERGEA / MARX, ÎN FINALA DE DUBLU LA RIMOUSKI

Perechea Florin Mergea / Philipp Marx (România / Germania), cap de serie nr. 2, s-a calificat, vineri, în finala probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Rimouski (Canada), dotat cu premii în valoare totală de 35.000 de dolari. Mergea şi Marx au învins în semifinale, cu 6-3, 6-4, în 45 de minute, cuplul Jimmy Wang / Denis Zivkovic (Taiwan / SUA). Prin accederea în finală, românul şi germanul şi-au asigurat un premiu de 1.250 de dolari şi 48 de puncte ATP.

ÎNTĂRIRI PENTRU STAFF-UL TEHNIC AL NAŢIONALEI DE POLO

Staff-ul tehnic al naţionalei de polo a României s-a întărit prin numirea lui Cristian Iordache, fostul selecţioner al Marii Britanii, în funcţia de antrenor secund. Iordache îl va seconda pe Vlad Hagiu pe banca tehnică a selecţionatei României, alături de celălalt antrenor secund, Gelu Lisac, şi de maseurul Dumitru Paizan. Cristian Iordache, care a condus selecţionata Marii Britanii la Jocurile Olimpice de la Londra, a declarat că speră să contribuie la menţinerea rezultatelor bune obţinute de naţionala noastră în ultimii ani.

FINALELE CUPEI CHALLENGE LA VOLEI

Duminică vom cunoaşte şi câştigătoarele ediţiei 2012-2013 din Cupa Challenge la volei, echipele Dinamo Krasnodar (la feminin) şi Copra Elior Piacenza (la masculin) fiind favorite după ce s-au impus în deplasare, în manşa tur. Programul partidelor de duminică - la feminin, ora 14.30: Dinamo Krasnodar (Rusia) - Rebecchinord Meccanica Piacenza (Italia) - în tur: 3:2 (17:25, 25:20, 26:24, 13:25, 15:10). La echipa italiană evoluează şi Carmen Ţurlea; la masculin, ora 19.00: Copra Elior Piacenza (Italia) - Ural Ufa (Rusia) - în tur: 3:0 (25:12, 25:22, 32:30).

EUROLIGA DE BASCHET MASCULIN

După victoria oaspeţilor în derby-ul german al Grupei E din etapa a 12-a a TOP 16 din Euroliga de baschet masculin, celelalte trei partide ale grupei au adus alte două victorii ale oaspeţilor, ambele mai puţin scontate - Panathinaikos s-a impus la Madrid, iar CSKA la Malaga. Cum şi Zalgiris a învins - împotriva aşteptărilor - pe Anadolu se poate vorbi de o rundă a surprizelor în Grupa E! Dar aceste rezultate au cam lămurit situaţia în grupă, Real, Anadolu şi CSKA obţinând calificarea matematică în sferturi, în timp ce Panathinaikos este ca şi calificată, doar o minune putând duce pe Unicaja în faţa grecilor în ultimele două etape rămase! Rezultate din Grupa E: Brose Baskets Bamberg - Alba Berlin 72-75, Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes Istanbul 79-71, Real Madrid - Panathinaikos Atena 73-74, Unicaja Malaga - CSKA Moscova 66-70. Clasament Grupa E: 1. CSKA Moscova 9 victorii - 3 înfrângeri, 2. Real Madrid 9-3, 3. Anadolu Efes 9-3, 4. Panathinaikos Atena 8-4, 5. Unicaja Malaga 6-6, 6. Zalgiris Kaunas 5-7, 7. Alba Berlin 2-10, 8. Brose Bamberg 0-12. Rezultate din Grupa F: FC Barcelona - Caja Laboral 83-74, BC Khimki - Fenerbahce Ulker Istanbul 99-76, Beşiktaş Istanbul - Montepaschi Siena 72-70, Olympiacos Pireu - Maccabi Tel Aviv 67-73. Clasament Grupa F: 1. FC Barcelona 11-1, 2. Montepaschi Siena 7-5, 3. Olympiacos Pireu 7-5, 4. BC Khimki 7-5, 5. Maccabi Tel Aviv 7-5, 6. Caja Laboral 6-6, 7. Fenerbahce Istanbul 2-10, 8. Beşiktaş Istanbul 1-11.

A ÎNCEPUT TURNEUL CANDIDAŢILOR LA TITLUL MONDIAL LA ŞAH

Şahiştii Levon Aronian (Armenia) şi Magnus Carlsen (Norvegia) conduc, cu câte 3,5 puncte din 5 posibile, în clasamentul Turneului candidaţilor, ediţia 2013. Turneul se desfăşoară la Londra şi reuneşte la start cei mai buni jucători din lume, care se luptă pentru a deveni adversarul campionului mondial, indianul Viswanathan Anand, în meciul pentru titlu. În runda cu numărul 5, toate cele patru partide s-au terminat la egalitate: Vasili Ivanciuk (Ucraina) - Magnus Carlsen, Peter Svidler (Rusia) - Boris Gelfand (Israel), Vladimir Kramnik (Rusia) - Levon Aronian şi Alexander Grisciuk (Rusia) - Teimur Radjabov (Azerbaidjan). Premiile totale acordate la acest turneu sunt în valoare de 510.000 euro. Meciul pentru titlul mondial, între Anand şi învingătorul turneului de la Londra, va avea loc în noiembrie 2013.

AZARENKA S-A RETRAS DE LA MIAMI

Jucătoarea belarusă de tenis Victoria Azarenka, nr. 3 mondial, a declarat forfait pentru turneul de la Miami, din cauza unei accidentări la glezna dreaptă, au anunţat, vineri, organizatorii. Azarenka s-a retras şi de la Indian Wells, săptămâna trecută, înainte de sferturi. La Miami, Azarenka a declarat forfait chiar înainte de primul meci, în faţa americancei Madison Keys. Azarenka a fost înlocuită pe tablou de o altă americancă, Lauren Davis.

CAPRIATI, ACUZATĂ CĂ ŞI-A AGRESAT FOSTUL LOGODNIC

Fosta jucătoarea americană de tenis Jennifer Capriati a fost acuzată de poliţie de agresarea fostului logodnic, în ziua Sfântului Valentin, a anunţat presa americană. Capriati urmează să apară în faţa unui judecător pe 17 aprilie, fiind acuzată de hărţuire şi agresiune. Ivan Brannan, fostul logdnic, susţine că Jennifer Capriati l-a abordat când se afla la sala de fitness şi a început să urle la el. Brannan a încercat să meargă în vestiar însă Capriati i-a pus piedică şi l-a lovit în piept. El a spus poliţiei că relaţia s-a încheiat în 2012 şi că de atunci Capriati îl hărţuieşte permanent. Capriati a fost numărul 1 în tenisul feminin şi a câştigat trei titluri de Grand Slam: de două ori Australian Open şi o dată Roland Garros.

GEBRESELASSIE CONTINUĂ SĂ ALERGE, SĂ ALERGE, SĂ ALERGE...

Ethiopianul Haile Gebreselassie îşi va apăra titlul la viitoarea ediţie a cursei Great Manchester Run de pe 26 mai, probă pe şosea pe distanţa de 10 km. Gebreselassie, care va împlini 40 de ani luna viitoare, a câştigat ultimele cinci ediţii ale probei din cele şase disputate în total, prima sa victorie datând din 2005. Dublu campion olimpic în proba de 10.000 m, Gebreselassie a declarat că nu are nicio intenţie să se retragă: „Îmi place să alerg, asta face parte din viaţa mea, din rutina mea cotidiană”.

GEORGE LOWE A DECEDAT LA VÂRSTA DE 89 DE ANI

Alpinistul George Lowe, ultimul supravieţuitor al expediţiei care a cucerit, în premieră, Vârful Everest (8.848 m) în 1953, a decedat la vârsta de 89 de ani, în Marea Britanie, a anunţat presa din Noua Zeelandă. Lowe a încetat din viaţă, miercuri, într-un azil din Ripley, un mic oraş din sud-estul Londrei, la aproape 60 de ani de la istorica reuşită. Moartea sa reprezintă finalul unei ere, a declarat fiul lui Edmund Hillary, Peter. „George a fost unul dintre marii alpinşti ai expediţiei din 1953 pe Everest. Era unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai tatălui meu. Îl făcea mereu să râdă. Erau prieteni de mult timp şi formau o echipă formidabilă pe munte”, a afirmat Peter Hillary. La 29 mai 1953, Edmund Hillary şi şerpaşul Tenzing Norgay au atins vârful celui mai înalt munte din lume pentru prima dată în istorie. Ceilalţi membri ai expediţiei, printre care se afla şi neo-zeelandezul George Lowe, i-au aşteptat într-o bază situată cu 300 de metri mai jos de vârf. Lowe a fost cel care i-a întâmpinat pe Hillary şi Tenzing, când aceştia au coborât, pentru a le furnzia oxigen. Hillary i s-a adresat atunci lui Lowe cu o frază care a rămas celebră: „Ei bine, George, l-am doborât pe nenorocit!” În 1957-1958, George Lowe a participat la expediţia care a reuşit în premieră să traverseze pe uscat continentul Antarctica prin Polul Sud. Edmund Hillary a murit în 2008, la vârsta de 88 de ani, iar Tenzing, în 1986, la 71 de ani.



12