2014, an pozitiv la Teatrul „Căluțul de mare”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

2014, an pozitiv la Teatrul „Căluțul de mare”

Cultură 30 Decembrie 2014 / 00:00 640 accesări

Pentru Teatrul pentru Copii și Tineret  (TCT) „Căluțul de mare”, anul care se apropie de final a fost prielnic, instituția de cultură neducând lipsă nici de public, nici de spectacole de calitate. „2014 a fost un an foarte bun, și din punct de vedere al spectatorilor, și din punct de vedere al încasărilor. A fost un an mai bun decât cei precedenți”, a spus directorul TCT „Căluțul de mare”, Lică Gherghilescu.

            După ce, la începutul anului, prichindeii s-au întâlnit, în premieră, cu eroii lui Mark Twain, prințul Eduard de Wales şi cerșetorul Tom Canty, personajele principale din „Prinț și cerșetor”, în toamnă, chiar cu o zi înainte de începerea anului școlar 2014-2015, cei mici l-au văzut pe Pinocchio, într-un spectacol în premieră. Regia ambelor spectacole a fost realizată de Cristian Mitescu, iar scenografia a fost semnată de Eugenia Tărășescu-Jianu. Pentru rolurile principale din „Prinț și cerșetor”, copiii Vlad şi Cristian Munteanu au primit o mențiune la Festivalul Internațional de Animație „Țăndărică”.

            Între cele două premiere, publicul a mai urmărit spectacolul „Conu' Leonida față cu reacțiunea”, în regia lui Toma Enache, titlu care s-a regăsit în programul „teatru multicultural”. De asemenea, în acest an, actorii Teatrului „Căluțul de mare” au pregătit spectacolul „Florin și Florica”, de Vasile Alecsandri, care urmează să fie jucat anul viitor.

            Tot anul viitor, va avea loc premiera spectacolului „Gulliver”, de Jonathan Swift, în regia lui Cristian Mitescu și scenografia Eugeniei Tărășescu-Jianu. Repetițiile pentru acest spectacol, care va avea premiera în prima parte a lui 2015, vor fi reluate din 5 ianuarie.

Taguri articol


12