Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia, cele mai populare staţiuni de pe litoralul românesc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia, cele mai populare staţiuni de pe litoralul românesc

Turism 29 Iulie 2023 / 07:11 1180 accesări

Cele mai populare staţiuni de pe litoralul românesc, în funcţie de numărul de rezervări, sunt Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia, iar cele mai ieftine se află în sudul litoralului, potrivit unei analize realizate de o platformă hotelieră online.

"Staţiunile Eforie Nord, Costineşti şi Mamaia sunt la cea mai mare căutare în rândul turiştilor care şi-au rezervat vacanţa prin intermediul platformei hoteliere online Travelminit.ro. Dintre utilizatorii care şi-au petrecut vacanţa în ţară, 25% au ales staţiunile din nordul litoralului, în timp ce 62% dintre aceştia au preferat Constanţa şi staţiunile din sud", se arată într-un comunicat al Travelminit.


Potrivit sursei citate, costurile medii ale unui sejur pe litoral pot varia în funcţie de zonă, dar şi de unitatea de cazare aleasă.

În staţiunile din nordul litoralului, preţul mediu al unui sejur de 3 nopţi, pentru 2 adulţi, este de 1.388 de lei, în timp ce în sudul litoralului, preţul mediu al aceluiaşi tip de sejur este de 1.123 de lei. În acest caz, cea mai costisitoare staţiune este Mamaia Nord, cu un preţ mediu de 1.438 lei, iar Techirghiol este cea mai accesibilă, având un preţ mediu de 573 de lei.

Un sejur de 3 nopţi, în nordul litoralului, pentru o familie de 2 adulţi cu 2 copii, costă în medie 1.763 de lei. În sudul litoralului, acelaşi sejur are preţul mediu de 1.562 lei. Cu toate acestea, cele mai ridicate preţuri s-au înregistrat în staţiunea Jupiter, cu o medie de 2.637 de lei, iar cele mai ieftine, în staţiunea Mangalia, cu un preţ mediu de 724 de lei.

"Pe lângă tarifele pentru cazare, turiştii români care planifică o vacanţă la mare trebuie să ţină cont şi de diversele cheltuieli care apar în timpul şederii lor. De exemplu, preţul pentru o masă într-un restaurant de pe litoral poate varia între 25 şi 55 de lei. Dacă doresc să savureze nelipsitele hamsii, acestea pot costa aproximativ 25 de lei, în timp ce o pizza costă 45 de lei, iar un burger are un preţ mediu de aproximativ 20 de lei. În ceea ce priveşte şezlongurile, costul acestora începe de la 25 de lei şi variază în funcţie de staţiune. Mulţi turişti optează pentru pachete promoţionale, care le oferă multiple avantaje, precum acces la servicii suplimentare, mese şi şezlonguri incluse", arată sursa citată.12